PlayStation Plus-games voor de maand juli gewijzigd

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
PlayStation Plus-games voor de maand juli gewijzigd

Het lijkt erop dat de gratis games van PlayStation Plus voor juli werden gewijzigd. Zo verving Sony PES 2019 deze maand op het laatste moment door Detroit: Become Human Digital Deluxe Edition. Waarom het bedrijf dit deed is niet duidelijk.

Sony maakte in een update bekend dat de games van deze maand Detroit: Become Human Digital Deluxe Edition en Horizon Chase Turbo zijn. De eerste titel in plaats van PES 2019. De reden voor de wijziging is niet bekend, maar er ontstond behoorlijk wat kritiek op de eerdere games. Mogelijk dat dit de reden voor wijziging is geweest. 

Detroit: Become Human Digital Deluxe Edition

Voor deze titel spoelen we vooruit naar het Detroit van 2038. In dit jaar worden Androids ingezet ter assistentie van de mens. Alles verandert nadat een softwarefout ervoor zorgt dat deze robots zich als levende wezens wanen. Dit zorgt ervoor dat deze Androïde wezens in opstand komen en hun eigen rechten eisen. 

Hierop kruipen spelers in de game in de huid van de drie speelbare personages, namelijk Kara, Connor en Markus. Tijdens elke speelsessie krijg je als speler een aantal keuzes die het verder verloop van het verhaal bepalen.

Naast Detroit: Become Human bevat deze editie ook nog de klassieker Heavy Rain. Hierin heeft de Origami Killer de stad in zijn macht en worden vier personages er onbewust in meegesleurd. Net zoals de andere titel in dit pakket bepalen je keuzes het verdere verloop van het verhaal.

Horizon Chase Turbo

Mocht je niet zo zijn voor drama rond Androids mag er gelukkig ook geracet worden! De racegame van indie-ontwikkelaar Aquiris Game Studio is deze maand gratis te downloaden als je een Plus-abonnement hebt.

In Horizon Chase Turbo mag je racen in lekkere arcade auto’s en gaat het vooral om de snelste reactietijd. De game kan lokaal met vier spelers gespeeld worden, maar ook online.