PlayStation Now straks alleen nog beschikbaar op PlayStation 4 en pc

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
PlayStation Now straks alleen nog beschikbaar op PlayStation 4 en pc

Sony gaat per 15 augustus stoppen met de ondersteuning van PlayStation Now op de PlayStation 3 en diverse smart tv’s van onder andere Sony en Samsung. In de toekomst is deze streamingdienst voor games enkel beschikbaar op PlayStation 4 en pc.

Naast de PlayStation 3 en enkele smart tv’s is de service in de toekomst ook niet meer beschikbaar op de PlayStation Vita, de PlayStation TV en Sony blu-ray spelers. Dit is te lezen op de PlayStation Blog. Hoewel ondersteuning van deze apparaten pas op 15 augustus stopt, zal Sony vanaf 15 maart geen nieuwe gebruikers meer accepteren die de PlayStation Now-dienst willen gebruiken op apparaten die in de toekomst niet meer worden ondersteund. Sony geeft als reden dat het bedrijf zich gaat focussen op het verbeteren van hun PlayStation 4- en pc-ondersteuning. In deze apparaten zien zij de meeste groeimogelijkheden.

PlayStation Now is een zogenaamde game-streamingsdienst. Vanaf augustus kunnen Nederlandse gebruikers hier gebruik van maken voor een bedrag van €16,99 per maand. Voor dit bedrag kunnen gamers ongelimiteerd gamen. In de bibliotheek van PlayStation Now zijn veel klassiekers te vinden, zoals games uit de Batman, Assassin’s creed en Uncharted-serie.