PlayStation komt met nieuwe PS4-controller: SCUF Vantage

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
PlayStation komt met nieuwe PS4-controller: SCUF Vantage

Hoewel de controllers van de huidige generaties consoles dik in orde zijn, hebben we natuurlijk altijd nog wat wensen. Voor de veeleisende gamer is er dan ook een klasse controllers die qua looks, functies en prijs net even boven de standaard uitstijgt en vandaag kondigde PlayStation een nieuwe controller aan in dit segment: de SCUF Vantage.

De SCUF Vantage is een nieuwe controller die PlayStation in samenwerking met SCUF Gaming gemaakt heeft. Dit bedrijf is gespecialiseerd in eSports-controllers en daar is deze Vantage dan ook voor bedoeld. De controller heeft extra knoppen aan de zijkant, de zogeheten ‘sa’x-knoppen. Daarnaast zijn er meerde paddles aangebracht aan de onderkant van de controller.

Naast extra knoppen komt de Vantage ook met een hoop luxe toeters en bellen. Zo kun je de audio met een speciale touch bar regelen en kun je met modules bepalen in welke mate de controller vibreert. Verder zijn de triggers verstelbaar en komt de controller met verschillende thumb sticks en verschillende opties voor de D-pad.

Vooralsnog is de controller alleen voor de Verenigde Staten aangekondigd. Daar ligt de Vantage in de winkels aan het einde van de zomer en gaat het goedkoopste model $169,95 kosten. Mocht je voor de draadloze variant willen gaan, dan kost deze $199,99. Zodra we meer weten over een Europese release en prijzen, lees je dat uiteraard op Pixel Vault.