PlayStation belangrijk voor Sony

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
PlayStation belangrijk voor Sony

De laatste tijd gaat het niet bepaald voor de wind voor het bedrijf Sony. PlayStation gaat echter als een speer en daarom gaat het bedrijf meer de focus leggen op het merk PlayStation in plaats van smartphones en televisies.

Sony draait elk jaar veel verlies en tijdens een financiële bijeenkomst heeft het bedrijf laten weten zijn visie voor de toekomst bij te draaien. Belangrijke mensen van Sony, waaronder Kaz Hirai, lieten weten dat de focus minder op televisies en smartphones komt te liggen. Niet dat deze divisies zullen verdwijnen, maar verwacht minder verschillende modellen op de markt.

PlayStation, in tegenstelling tot andere divisies, maakt alleen maar winst. Sony wilt nu binnen drie jaar 25 procent meer omzet draaien met het merk PlayStation door middel van services zoals PlayStation Plus, PlayStation Now, PlayStation TV en Music en Video Unlimited een grotere rol te laten spelen.

De hardware wordt ook niet vergeten, want Sony heeft o.a. nieuws laten doorschemeren dat Level-5 aan een nieuwe PlayStation 4 titel werkt. In april 2013 was dit al bekend, maar na lange stilte geeft de studio aan dat deze titel in 2015 verwacht mag worden. Level-5 is bekend van games als Dragon Quest, Ni No Kuni, White Knight Chronicles en Dark Cloud.

Aandeelhouders zijn het blijkbaar eens met de stappen die Sony wilt gaan zetten. Na de uitspraken stegen de aandelen al met 6 % en met de nieuwe visie van Sony zal dit misschien alleen maar verder stijgen. Hoe je het ook wendt of keert, PlayStation krijgt alleen maar meer focus en dat is een goed iets voor ons gamers!