PlayStation 4 zal geen externe harde schijf ondersteunen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
PlayStation 4 zal geen externe harde schijf ondersteunen

De PlayStation 4 zal geen ondersteuning bieden aan externe harde schijven zoals de PlayStation 3 dat doet, zo liet Sony weten via de PlayStation weblog. Wel zal de mogelijkheid tot het verwisselen van de geïnstalleerde harde schijf bestaan.

De PlayStation 4 zal een 500 gigabyte harde schijf geïnstalleerd hebben bij aankoop. Deze zou eventueel vervangen kunnen worden onder een aantal criteria. “PlayStation 4 is uitgerust met een 5400 RPM SATA II harde schijf. Gebruikers kunnen er voor kiezen om een nieuwe harde schijf te installeren zolang het aan deze eisen voldoet, niet dikker is dan 9,5 millimeter en een grotere opslagruimte heeft dan 160 gigabyte”, aldus een woordvoerder op de PlayStation weblog.

In de Frequently Asked Questions sectie van de weblog kwamen er naast dit nieuws meerdere antwoorden op vragen over de nieuwe console van Sony aan bod. Zo werd bijvoorbeeld ook duidelijk dat DLNA, de functie die de verbinding tussen media centers en consoles mogelijk maakt, niet ondersteund zal worden door de PlayStation 4. Daarnaast kwam ook naar voren dat een verticale stand binnenkort apart beschikbaar zal zijn voor de console en dat vooralsnog de PlayStation 4 enkel in het zwart beschikbaar zal zijn.