PlayStation 4 naar China

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
PlayStation 4 naar China

Sony heeft vandaag aangekondigd dat de PS4 ook in China zal verschijnen. Het Japanse bedrijf gaat een samenwerking aan met de Shanghai Oriental Pearl Group om hun nieuwste spelcomputer ook daar op de markt te brengen.

Sony begint twee ondernemingen in China met de Shanghai Oriental Pearl Group. Sony heeft niet de volledige ondernemingen in handen: in de een bezitten ze een aandeel van 70% en in de andere een aandeel van 49%. Verdere details over de lancering zijn nog niet bekend, zoals bijvoorbeeld een release datum.

Microsoft kondigde eerder aan de ze de Xbox One ook in China gaan uitbrengen. Het wordt voor de Chinezen de eerste keer in veertien jaar dat ze officieel in de winkel een game-console kunnen gaan kopen. Eerder was er een verbod van kracht, omdat de Chinese overheid vond dat het de ontwikkeling van kinderen belemmerde.

Of de consoles succesvol zullen zijn in China, is nog maar de vraag. Op de zwarte markt zijn ze in ieder geval al volop verkrijgbaar. Daarnaast staat China bekend om de enorme hoeveelheid piraterij dat er plaatsvindt. Sony zou ook nog wel eens last kunnen krijgen van de politieke situatie tussen China en Japan.