PlayStation 4 krijgt YouTube-streaming

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
PlayStation 4 krijgt YouTube-streaming

Sony heeft meer details vrijgegeven over de nieuwe firmware voor de PlayStation 4, versie 3.00. De update, met codenaam ‘Kenshin’ krijgt een aantal nieuwe opties waaronder streaming naar YouTube.

Er zitten een aantal grote toevoegingen in de nieuwe firmware-update. Zo is het met de nieuwe firmware mogelijk om niet alleen naar Twitch en UStream te streamen, maar ook naar YouTube en dus ook het nieuwe YouTube Gaming.

Daarnaast heeft Sony de online opslagcapaciteit voor save-games flink verhoogd. Alle gamers met PlayStation Plus hebben nu toegang tot 10GB opslag. Voorheen was dit nog 1GB.

Ook op het gebied van sociale features heeft Sony een aantal toevoegingen gedaan. Zo is er met de nieuwe update een ‘events-hub’ te vinden waarin je grote online evenementen terug kan vinden uit games die je speelt zoals Double XP-weekenden. In de Friends-app is het nu mogelijk om groepen vrienden te maken, zodat het makkelijker te zien is welke vrienden uit een specifieke clan bijvoorbeeld beschikbaar zijn.

Om ook het delen naar social media te versimpelen, heeft Sony de mogelijkheid toegevoegd om Twitter te gebruiken. Zo is het mogelijk om screenshots en video’s van maximaal tien seconden te delen op het kanaal. Ook is het nu mogelijk om screenshots als PNG op te slaan.