PlayStation 4 krijgt officiële Twitch-app

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
PlayStation 4 krijgt officiële Twitch-app

De Xbox One mag al een hele tijd van de officiële Twitch-app genieten, maar de PlayStation 4 bleef hier lange tijd in achter. Nu komt daar verandering in: de streaming-service heeft vandaag in bepaalde gebieden de app gelanceerd op de Sony-console.

De app van Twitch, die gratis beschikbaar zal zijn op de PlayStation 4, is vandaag in de Amerikaanse gebieden gelanceerd. Dit houdt in: Canada, de VS, Midden-Amerika en Zuid-Amerika. Een Europese release laat nog even op zich wachten, maar de service geeft aan ook hier binnenkort de app te lanceren.

De Twitch-app is in eerste instantie alleen beschikbaar voor de PlayStation 4. Toch zullen ook de PlayStation 3 en Vita niet worden uitgesloten: nog voor het einde van het jaar moeten ook deze platformen de app krijgen. Met deze applicatie is het mogelijk om zowel live als opgenomen streams bekijken en chatten tijdens de stream. Ook is het mogelijk om kanalen en games te volgen en wordt het makkelijker om nieuwe streams en streamers te ontdekken. Uitzenden via de Twitch-app gaat niet; hiervoor moeten spelers de ingebouwde functionaliteiten van de console voor gebruiken.