PlayStation 4 krijgt geen ondersteuning voor mediaservers

archief
Stan van der Burg op 20 januari 2020
PlayStation 4 krijgt geen ondersteuning voor mediaservers

De PlayStation 4 zal geen ondersteuning bieden voor mediaservers of DLNA, wat het streamen van video en muziek via bijvoobeeld een PC naar de console regelt. Dit blijkt uit een vraag- en antwoordpagina op de Europese PlayStation Blog.

De PlayStation 3 bezit deze techniek wel en kan hierdoor gebruikt worden om films en muziek af te spelen die opgeslagen zijn op een PC die met de console verbonden is. Dit zal bij de PS4 niet het geval zijn, althans niet bij de launch. Uit informatie van Sony blijkt daarnaast dat het doorsturen van opgenomen gameplay naar YouTube nog niet mogelijk zal zijn wanneer de PS4 op 29 november lanceert.

Verder zullen MP3’s niet ondersteund worden als af te spelen mediatype en eerder werd al bekendgemaakt dat de PS4 geen cd’s af zal kunnen spelen. Voor het bekijken van dvd’s en blu-rays zal eerst een update gedownload moeten worden, maar Amerikanen kunnen een speciale activatiedisk aanvragen bij Sony als ze niet beschikken over een internetverbinding. Het is nog niet duidelijk of dit voor Europa ook geldt. Als laatste liet Sony weten dat externe harde schijven niet ondersteund zullen worden; wel kan de interne opslagruimte vervangen worden.