PlayStation 4 heeft nog geen 3D-blu-ray ondersteuning

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
PlayStation 4 heeft nog geen 3D-blu-ray ondersteuning

Heb je een stapel blu-ray discs liggen met 3D films en hoopte je deze over twee weken op je PlayStation 4 af te spelen? Dan zal je van een koude kermis thuis komen, want uit de handleiding van de nieuwe console blijkt dat deze de discs nog niet ondersteund worden. 2D-blu-ray discs worden wel gewoon ondersteund.

De handleiding van de console is vandaag online verschenen en daaruit komen een aantal dingen naar boven. Een van de meest opvallende zaken is dat de console momenteel nog geen ondersteuning biedt met 3D-blu-rays, iets waar zijn voorganger geen problemen mee had en Sony dan ook stevig heeft lopen promoten in de afgelopen jaren. Blu-rays die 2D videomateriaal hebben worden wel probleemloos afgespeeld op de console.

Een ander opvallend gebrek is de mogelijkheid tot het afspelen van mp3’s en muziek-CD’s. Ook het gebruik van DLNA zit momenteel nog niet in de console, maar Sony heeft wel aangegeven dat het van plan is dit in de nabije toekomst door middel van een update toe te voegen, net als de ondersteuning voor mp3’s, audio-cd’s en 3D-blu-rays.

Daarnaast blijkt, nu de Amerikaanse pers haar consoles heeft ontvangen, dat van de gepromote 500GB harde schijf een flink deel wordt opgenomen voor het systeem. Bijna 100GB houdt Sony apart voor het besturingssysteem, waardoor er ‘slechts’ 408GB overblijft voor games, muziek en films. Ook is duidelijk geworden wat de launch games aan ruimte opnemen, met NBA 2K14. De populaire basketbal titel neemt een kleine 41,8GB in beslag, met Killzone: Shadow Fall als goede tweede met 38,5GB.

De PlayStation 4 komt op 29 november in Nederland op de markt. Hou Pixel Vault dan ook goed in de gaten, want een review zal niet veel later volgen!