PlayStation 4 bijna 36 miljoen keer verkocht

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
PlayStation 4 bijna 36 miljoen keer verkocht

Iets meer dan twee jaar geleden kwam de PlayStation 4 wereldwijd uit en de verkoopcijfers zijn, op zijn zachtst gezegd, succesvol te noemen. Eind november vorig jaar stond de teller op 30,2 miljoen, maar door een ronduit waanzinnige feestmaand is het aantal van 36 miljoen verkochte exemplaren bijna bereikt.

Op de jaarlijkse persconferentie van Sony, waarin alle bedrijfstakken aan bod komen, werd bekendgemaakt dat in de periode van 23 november tot en met 3 januari dit jaarĀ 5,7 miljoen PlayStation 4-consoles zijn verkocht. Een enorme hoeveelheid in slechts anderhalve maand. Andrew Ryan, CEO van Sony Worldwide, zegt blij te zijn met het feit dat “veel klanten de PlayStation 4 hebben gekozen als beste platform om de feestdagen mee te vieren” en dat de community “sneller groeit dan ooit tevoren”.

Ryan belooft verder dat de PlayStation 4 dit jaar een “ongeĆ«venaard” gamesportfolio heeft met games als Uncharted 4: A Thief’s End, Horizon: Zero Dawn en The Last Guardian. Wat denken jullie? Wordt 2016 het jaar van de PlayStation 4 of zijn Andrew Ryan en consorten te hard van stapel aan het lopen? Laat het weten in de comments.