PlayStation 4 bereikt mijlpaal van 30 miljoen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
PlayStation 4 bereikt mijlpaal van 30 miljoen

Er is reden voor een klein feestje bij Sony: er zijn wereldwijd meer dan 30 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 verkocht. Volgens Sony heeft geen enkele PlayStation-console zo snel dat aantal bereikt.

De PlayStation 4 is op z’n zachtst gezegd een behoorlijk groot succes voor Sony. Sinds de release van de console aan het einde van 2013 doet de PS4 het bijzonder goed. In de eerste paar maanden was er zelfs sprake van een gekte rondom de console. Nu heeft Sony laten weten dat er sinds 22 november van dit jaar 30,2 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 zijn verkocht. Zelfs de destijds immens populaire PlayStation 2 wist niet in zo’n korte tijd zoveel exemplaren te verkopen. Andrew House, president en CEO van Sony Computer Entertainment was uiteraard blij met dit nieuws.

“We zijn oprecht dankbaar voor gamers van over de hele wereld die hebben gekozen voor de PlayStation 4 als de beste plek om te gamen, sinds de launch twee jaar geleden. We zijn vastbesloten om nieuwe fantastische games en entertainment-services te brengen naar gebruikers van over de hele wereld. Dankzij de ondersteuning van onze partners zal de PlayStation 4 hét platform blijven voor games en interactieve entertainment.”

Het succes van Sony lijkt ten koste te gaan aan van hun concurrentie. Nintendo kondigde onlangs aan dat ze 10,5 miljoen Wii U’s hebben verkocht en van Microsoft is het al geruime tijd onduidelijk hoeveel exemplaren van de Xbox One zij hebben verkocht, aangezien ze geen cijfers bekendmaken. Maar met de feestdagen op komst zal het aantal verkochte consoles voor alle drie de partijen ongetwijfeld stijgen.