Playground Games overwoog zuid Europa al voor Forza Horizon 1

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Playground Games overwoog zuid Europa al voor Forza Horizon 1

Dat Playground Games heeft gekozen om het recent aangekondigde Forza Horizon 2 in Zuid-Europa af te laten spelen, hoeft niet als een heel grote verrassing te komen. De studio speelde al langer met het idee, namelijk al sinds de ontwikkeling van het origineel.

De game, waarin spelers deelnemen aan het fictieve Horizon Festival, speelde zich in het origineel nog af in Colorado, Verenigde Staten. Deze locatie was gekozen nadat de studio verschillende locaties had beoordeeld op een set criteria, waarin Colorado het beste uit de bus kwam. Maar ook locaties als Noord-Italië en Zuid-Frankrijk kwamen goed uit de bus. Dus besloot de ontwikkelaar de twee gebieden bij elkaar te voegen en een spelwereld te creëren die ongeveer drie keer zo groot is als het origineel.

De studio wil de game op alle punten verbeteren en heeft daarvoor ook naar het grote broertje gekeken, Forza Motorsport 5. Zo zal de game gebruik maken van het Drivatar-systeem dat we kennen uit Forza 5, waarbij het gedrag van de tegenstanders wordt gebaseerd op het gedrag van andere spelers over heel de wereld. Volgens Ralph Fulton, creative director van de game, levert dit situaties op waarbij computergestuurde wagens plots van de weg af zullen schieten om een kortere route te nemen, gebaseerd op een route die de originele bestuurder eerder nam.

De game zal dit najaar in de winkel liggen voor zowel Xbox One, als Xbox 360. De Xbox One-versie wordt ontwikkeld door Playground Games, terwijl de port wordt gemaakt door Sumo Studios.