Playground Games opent nieuwe studio voor non-race games

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Playground Games opent nieuwe studio voor non-race games

Ontwikkelaar Playground Games, bekend van de Forza Horizon-serie, opent een nieuwe studio voor andere genres dan racegames. Buiten deze franchise heeft Playground Games nog geen andere games op haar naam staan en dit zal dus een eerste uitstapje naar andere genres worden.

In een interview ligt oprichter Ralph Fulton de keus voor een nieuwe studio toe: “Een andere studio openen is iets waar we het al enkele jaren over hebben, maar we wilden er de tijd voor nemen en niks overhaasten.” Veel informatie liet Ralph Fulton niet los. Zo is er nog niet bekend voor welke platformen de nieuwe studio hun games gaan ontwikkelen. Fulton geeft aan dat de studio toe was aan een nieuwe uitdaging. “We hebben onze sporen verdiend met het maken van racegames, maar we willen ons ook kunnen bewijzen in andere genres.” Dit is dan ook een van de hoofddoelen van Project 2, de naam van de nieuwe studio.

Om zeker te zijn dat het nieuwe project gaat slagen, gaat Fulton zijn team uitbreiden met mensen die ervaring hebben in gebieden die Playground Games momenteel niet in huis heeft. Playground Games is actief sinds 2010 en heeft tot nu toe alleen voor Microsoft games ontwikkeld.