PlayerUnknown’s Battlegrounds over zes maanden uit early access?

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
PlayerUnknown’s Battlegrounds over zes maanden uit early access?

In een exclusief interview met Rock, Paper, Shotgun doet PlayerUnknown een groot boek open over de ontwikkeling van PlayerUnknown’s Battlegrounds en hoe de game tot stand kwam. Ook laat hij weten dat de populaire game over zes maanden uit early access zal gaan.

PlayerUnknown’s Battlegrounds is nog steeds in early access, maar heeft inmiddels wel al meer dan 4 miljoen exemplaren verkocht. In een interview met Rock, Paper, Shotgun vertelt PlayerUnknown over het ontwikkelingsproces van deze game, waaronder ook zijn plannen voor de toekomst.

Zo zou de game over 6 maanden uit early access komen en dus uitontwikkeld zijn. Voor die tijd moeten er nog een aantal maps worden afgewerkt, waar we eerder deze week de eerst screenshots van hebben mogen zien. Verder zullen er nog andere game modes komen, waarvan de Zombie-mode een voorbeeld is.

Verder wil PlayerUnknown terugkeren naar zijn roots en zijn armen open houden voor zijn achterban: de modders. Zelf begon hij natuurlijk als modder voor games zoals DayZ en Arma. De trend van modding wil hij voortzetten en dat wil hij doen door het modden van PUBG makkelijk te maken.

In het interview vertelt hij over templates die het team bewust in de game files zet, zodat modders een duidelijk idee krijgen hoe de engine werkt en hoe ze hier veranderingen aan toebrengen zonder de game te breken.