PlayerUnknown’s Battlegrounds mogelijk in december naar PlayStation 4

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
PlayerUnknown’s Battlegrounds mogelijk in december naar PlayStation 4

PlayerUnknown’s Battlegrounds verscheen al eerder voor pc en Xbox One, maar een release voor de PlayStation 4 bleef tot op heden uit. Het lijkt er echter op dat dit niet lang meer hoeft te duren, want meerdere bronnen lijken een release voor volgende maand te bevestigen.

Het gerucht dat PUBG naar de PlayStation 4 komt, is al bijna zo oud als de mensheid zelf, maar voor het eerst lijkt dit gerucht realistische vormen aan te nemen. Data-analist Daniel Ahmad weet op ResetEra te benoemen dat hij verwijzingen heeft gevonden in de PlayStation Store gericht naar PUBG. Hij wist daarin twee afbeeldingen te vinden die je normaliter op de gamepagina binnen de store ziet.

Dit zegt echter nog niks over wanneer de game moet verschijnen voor de PlayStation 4 en ook vanuit ontwikkelaar Bluehole hebben we nog niks vernomen. Eurogamer komt echter met een zeer plausibele theorie. In december, 12 december om precies te zijn, is het een jaar geleden dat de titel verscheen voor de Xbox One. Het kan zijn dat Microsoft een exclusiviteitscontract heeft opgesteld met Bluehole zodat Xbox One een tijdje exclusiviteit op PlayerUnknown’s Battlegrounds kreeg. Deze exclusiviteit loopt meestal voor een jaar, dus deze zou aflopen in december.

Allemaal zeer plausibele gedachten, de vraag is natuurlijk echter: Wat is ervan waar? Wat denk jij? Laat het ons weten in de reacties.