PlayerUnknown’s Battlegrounds 1 miljoen keer verkocht op Steam

PlayerUnknown’s Battlegrounds 1 miljoen keer verkocht op Steam

Het team achter Battlegrounds claimt dat het 1 miljoen versies van de game heeft verkocht in de eerste zestien dagen dat het beschikbaar is via Early Access op Steam en volgens het programma Steam Spy lijkt dit ook te kloppen.

PlayerUnknown’s Battlegrounds is een multiplayer zombie survival game, die in de eerste drie dagen na de release al 11 miljoen dollar had opgebracht en op dit moment de best verkopende game op Steam is. Daarnaast staat het, volgens de Steamcharts, in de top vijf van meest gespeelde games op Steam sinds de release. Ook is het indrukwekkend hoe snel de game is opgepikt door streamers op Twitch en het heeft weten te klimmen naar de top drie van meest gestreamde games op dit platform.

Velen vergelijken het succes met een andere zombie survival game, namelijk DayZ, maar laatstgenoemde had na de release in december 2013 ongeveer veertig weken nodig voordat de game 1 miljoen keer was verkocht. Battlegrounds doet dit ongeveer twee keer zo snel.

Battlegrounds begon als een mod in de Arma games, maar een jaar geleden voegde het team achter de mod zich bij het Zuid-Koreaanse Bluehole om het uit te brengen als game.