PlayerUnknown’s Battlegrouds krijgt nieuwe gamemode

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
PlayerUnknown’s Battlegrouds krijgt nieuwe gamemode

Fortnite Battle Royale en PlayerUnknown’s Battlegrounds zijn al een tijdje in een flinke concurrentiestrijd. In de afgelopen weken zien we dat beide games nog populair zijn, maar dat Fortnite nu het voortouw begint te nemen. Bluehole lijkt echter nog niet te zijn verslagen in deze wapenwedloop en komt met een nieuwe gamemode. Maar deze ziet er wel redelijk bekend uit.

Vandaag, 22 maart, is er een nieuwe gamemode voor PlayerUnkown’s Battlegrounds (PUBG) aangekondigd. De nieuwe mode heet Event Mode. Deze mode laat spelers de game spelen met unieke parameters uit de custom map making. Als voorbeeld speel je bijvoorbeeld in teams van acht spelers en is de kans op het vinden van een machinegeweer verdubbeld. Hoewel dit maar het eerste idee is dat doorgevoerd wordt, geeft de ontwikkelaar in de Steam Community post aan dat deze modi regelmatig ververst worden. Wat echter wel hetzelfde blijft, is dat deze mode zich altijd op Erangel zal afspelen en dat deze mode altijd in third-person gespeeld wordt.

Wat opvallend is aan deze gamemode, is dat het lijkt alsof Bluehole inspiratie heeft opgedaan bij Fortnite, dat onlangs een vergelijkbare mode heeft uitgebracht. Het feit dat Bluehole Epic Games bij de release van Fortnite BR beklaagde van kopiegedrag, maakt deze ontwikkeling bijzonder ironisch. Het lijkt in ieder geval duidelijk dat beide ontwikkelaars elkaar forceren om meer te innoveren. Wanneer de mode in PUBG uiteindelijk speelbaar wordt, is nog niet bekend.