PlayerUnknown komt met maandelijkse update en biedt zijn excuses aan

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
PlayerUnknown komt met maandelijkse update en biedt zijn excuses aan

PlayerUnknown maakt vandaag de nieuwe veranderingen voor zijn Battlegrounds bekend en biedt zijn excuses aan voor het hele krattendebacle. De kratten laten uiteindelijk nog even op zich wachten, maar gelukkig komt de update later deze week al onze kant op.

De vierde maandelijkse update voor PlayerUnknown’s Battlegrounds staat op de rol voor deze week en vandaag maakte de ontwikkelaar de patch notes bekend. Daarnaast gaat PlayerUnkown uitgebreid in op de discussie die is ontstaan omtrent de beloningskratten die eraan komen en microtransacties die naar de game komen.

Bluehole Inc. kwam een paar weken geleden met het idee om een ‘crate and key system’ te implementeren. Daarin kunnen spelers kratten met cosmetische loot kopen met in-game geld, maar sommige kratten zijn alleen te openen met speciale sleutels, zoals dit ook in games als bijvoorbeeld Rocket League gebeurd. Dit tot grote ergernis van de spelers, die het niet eens waren met het microtransactiesysteem. In hun ogen moet er namelijk eerst veel verbeterd worden aan de game. PlayerUnknown verzekert fans in zijn blog posts dat het verbeteren en uitbreiden van de content van de game prioriteit heeft, maar dat ze dit systeem uiteindelijk wel willen testen voor de volledige release:

While our intention was and still is to add the full feature to the game when we move into actual release, we do need to test it prior to launch and at Early Access so that it is stable and ready to be fully introduced to our community. The idea of testing, prior to full implementation, is at the heart of adding every new game feature in our game, and this includes the crate and key system which we believe will serve as the foundation of a healthy economy after launch.

Wanneer de eerste (gratis) kratten naar de game komen, is nog niet bekend. De vierde update voegt vooralsnog geen nieuwe kleren aan de game toe. Wel zijn er twee nieuwe face presets en haarstijlen. Daarnaast wordt er een nieuw wapen toegevoegd: de Mk14 EBR. Het is een krachtig scherpschuttersgeweer dat alleen via de care packages die uit vliegtuigen gedropt worden verkregen kan worden.

Alle veranderingen in de komende update kun je hier nalezen. De update komt als alles goed gaat later deze week naar de live servers.