Platinum moeilijkheid en nieuw ras voor multiplayer Mass Effect: Andromeda

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Platinum moeilijkheid en nieuw ras voor multiplayer Mass Effect: Andromeda

Eerder deze week werden fans teleurgesteld door het bericht dat er waarschijnlijk geen extra singleplayer content zal komen voor Mass Effect: Andromeda. Nu heeft Bioware op de officiële Mass Effect Twitter-pagina een korte teaser gepost voor een nieuwe update voor de multiplayer. Deze update brengt naast de nieuwe Platinum moeilijkheidsgraad ook een nieuw ras naar Andromeda. Niet de Quarians, een van de fan-favoriete rassen, maar de relatief onbekende Batarians worden toegevoegd.

Tot op heden zagen we in de multiplayer alleen de rassen die we ook in de verhaallijn tegenkwamen: Human, Asari, Krogan, Salarian en Turian. Daar komt binnenkort dus verandering in door de toevoeging van de Batarians die we nog niet zijn tegengekomen in het Andromeda-sterrenstelsel. Aan het einde van de singeplayer campaign krijgen spelers nog wel een bericht te horen van de Quarians. Zij zouden, samen met de Drell, Hanar, Elcor en Volus, later met hun eigen Ark achter de andere rassen aankomen, maar nergens wordt er gesproken over de Batarians.

Eerdere updates voor Mass Effect: Andromeda hadden allemaal hun eigen kleine verhaallijn en lore. Het is interessant hoe de aanwezigheid van de Batarians verklaard zal worden. Zijn enkelen wellicht met de Nexus meegekomen, of hebben ze een van de andere Arks geïnfiltreerd? Het ras staat in ieder geval niet bekend voor hun vriendelijkheid of samenwerking met de andere rassen. Ze werden geïntroduceerd als vijanden in de Bring Down the Sky-uitbreiding voor de originele Mass Effect. In deel twee kregen ze een grotere rol, vooral met de Arrival-uitbreiding en een enkeling daargelaten waren ze nog altijd niet echt vriendelijk te noemen. Producer Fernando Melo heeft in ieder geval via Twitter laten weten dat de Batarians enkel in de multiplayer zullen voorkomen.

Eerder deze week kwam het nieuws naar buiten dat er waarschijnlijk geen DLC zal komen voor de singleplayer campaign. De laatste dagen zijn er door bezorgde fans op verschillende forums petities gestart met op Twitter de hashtag #savethequarians. Bioware heeft nog geen reactie gegeven op het initiatief. Maar met de toevoeging van de Batarians is er toch nog iets nieuws te beleven in Andromeda.