Platinum Games werkt aan Ninja Turtles-game

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Platinum Games werkt aan Ninja Turtles-game

Ontwikkelaar Platinum Games werkt aan een game over de Teenage Mutant Ninja Turtles. Dat blijkt uit de aanvraag voor een leeftijdclassificatie voor de game in Australië. De overheidsinstelling die daarvoor verantwoordelijk is bepaalde dat de titel een rating van M for Mature krijgt vanwege onder meer het taalgebruik en geweld in de game.

De titel van de game is voluit Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan en wordt uitgegeven door Activision. Het zou gaan om een multiplatformgame, die mogelijk wordt ontwikkeld voor de laatste twee generaties consoles van Sony en Microsoft en voor de pc. Over de titel is nog weinig bekend, maar in de classificatieaanvraag wordt melding gemaakt van ‘online interactiviteit’. Dat kan betekenen dat er een mulitplayer in de game zit, hoewel de activiteit zich ook kan beperken tot het ophalen en online vergelijken van scores.

Het Japanse Platinum Games is vooral bekend van de Bayonetta-serie en Vanquish, die beide door Sega zijn uitgegeven. Voor Activision werkte de studio eerder aan The Legend of Korra en Transformers: Devastation. De ontwikkelaars van de studio zitten bepaald niet stil. Zo wordt er op het moment gewerkt aan Project Guard en Star Fox Zero voor de Wii U, Scalebound voor de Xbox One en Nier: Automata voor de PlayStation 4.