Plannen voor een film over Supergirl opgedoken

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Plannen voor een film over Supergirl opgedoken

Supergirl is uiteraard bekend van de comics en kreeg onlangs een eigen serie die zeer goed ontvangen is. Tot noch toe vond DC Comics het echter niet nodig om haar ook een eigen film te geven. Daar gaat verandering inkomen, want er wordt gewerkt aan een script voor een Supergirl-film.

Deadline meldt dat Oren Uziel bezig is met een script voor een Supergirl-film. Dit doet hij in opdracht van Warner Bros. en DC Comics. Er is verder nog geen regisseur bekend of verdere details over hoe de film er precies uit gaat zien, maar er wordt in ieder geval aan gewerkt. De laatste ‘Super’-film verscheen in 2013, waarin Superman de hoofdrol had. Of hij ook zal verschijnen in de Supergirl-film, is niet bekend.

Schrijver Oren Uziel werkte eerder aan verschillende Mortal Kombat-films en -series. Verder was hij betrokken bij Shimmer Lake en The Cloverfield Paradox. Hij was nog niet eerder betrokken bij Supergirl of Superman.

Supergirl kreeg in 2015 een eigen tv-serie die vooralsnog drie seizoenen heeft gekregen. Melissa Benoist speelde daarin de hoofdrol. Het is nog niet duidelijk of zij ook gevraagd zal worden voor de film.