Plague Inc. wordt besmet met Brexit

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Plague Inc. wordt besmet met Brexit

De afgelopen dagen worden het nieuws en de social media overspoeld met berichten die met de Brexit te maken hebben en ook gamers zetten deze gebeurtenis in een spotlight, namelijk in de game Plague Inc. In deze game is het de bedoeling de mensheid uit te roeien met een ziekte en die krijgt sinds afgelopen donderdag heel vaak de naam Brexit toegewezen.

James Vaughan, ontwikkelaar bij Ndemic Creations, laat op Twitter weten dat ‘Brexit’ de afgelopen dagen veruit het vaakst wordt losgelaten op de bevolking in Plague Inc. Dit betekent dat de ziekte ‘Trump’ na maanden aan de leiding te hebben gestaan een plaatsje zakt. Vlak na een grote gebeurtenis gebeurt het vaak dat in Plague Inc. veel mensen kiezen voor die gebeurtenis in kwestie. Denk bijvoorbeeld aan de Ebola-epidimie en het Zika virus, maar ook de ziekte ‘Obama’ werd na de herverkiezing van Barack Obama in 2012 een echte dooddoener.

Overigens is het volgens Vaughan opvallend dat de naam ‘Trump’ al maanden het vaakst gekozen wordt door de spelers en hij verwacht ook dat Donald snel weer de twijfelachtige eer krijgtt van de meest gekozen ziekte in Plague Inc. Heeft meneer Trump tenminste al ergens de meeste kiezers.