Pixelmage Games is niet meer; Hero’s Song geannuleerd

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Pixelmage Games is niet meer; Hero’s Song geannuleerd

In een officiële verklaring op haar website is te lezen dat ontwikkelaar Pixelmage Games de deuren sluit. Daarmee komt er een einde aan de ontwikkeling van het door crowdfunding gesteunde Hero’s Song, de role-playing game waar de studio aan werkte.

In een gezamenlijk opgestelde verklaring geeft de indie-ontwikkelaar aan diep teleurgesteld te zijn om deze beslissing te moeten maken. Als voornaamste reden voor het staken van de activiteiten worden de tegenvallende verkoopcijfers genoemd. Verder is er in de verklaring te lezen dat iedereen die de game via Indiegogo of Steam heeft aangeschaft zijn of haar geld terug kan krijgen en de ontwikkelaar geeft instructies over hoe gedupeerden te werk kunnen gaan. Tot slot wordt iedereen die het project steunde bedankt voor de inzet en geeft Pixelmage Games aan trots te zijn op wat het bereikt heeft.

De ontwikkeling van Hero’s Song kende een moeizame start doordat de eerste Kickstarter-campagne al na een week werd gestaakt vanwege fouten in de pitch van het project. Ook werd het op Kickstarter gestelde doel van $800.000 bij lange na niet gehaald, waardoor men later een nieuwe poging deed. Het beoogde bedrag werd bijgesteld naar $200.000, maar ook ook dat bedrag bleek onhaalbaar. Men wist de game twee maanden geleden nog wel als Early Access-titel op Steam te krijgen, maar dat mocht uiteindelijk niet baten.