Pixel Vault stopt met nieuwsberichten

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Pixel Vault stopt met nieuwsberichten

De oplettende lezer had het misschien al gezien, maar sinds een week verschijnen er geen nieuwsberichten meer op Pixel Vault. Dat is niet omdat het vakantie is of omdat we even vergeten zijn wat berichtjes te tikken. We hebben een bewuste keuze gemaakt om helemaal te stoppen met nieuws en we leggen graag uit waarom.

Dagelijks bekeken we het nieuws op het gebied van games, gear en culture en werkten we de belangrijkste berichten uit tot nieuwsberichten op Pixel Vault. Dat klinkt makkelijker dan het is. Dit betekent namelijk dat redacteuren na hun werk of ander bezigheden het nieuws nog moesten doornemen en dat tot nette nieuwsberichten moesten omtoveren, waarna er ook nog een eindredacteur van achter zijn PlayStation vandaan gegrist moest worden om het te controleren. 

Nu is dat niet erg, want als semi-professionele geeks zitten we al lekker in het nieuws en schrijven we er graag over. De reden dat we stoppen met nieuws is niet dat we geen zin hebben om het te tikken, maar dat de balans een beetje zoek is tussen hoeveel tijd het kost om het nieuws te verslaan en wat het ons en jullie, onze lezers, oplevert. 

Nieuws moet namelijk snel gebracht worden en wij kunnen daarin niet concurreren met sites als Tweakers, Gamer of NU.nl waar redacteuren elke dag continu bovenop het nieuws zitten. Wanneer wij ’s avonds na het eten nog eens een keer naar het nieuws gaan kijken, is het nieuws alweer oud. We lopen dus meestal achter de feiten aan. 

Daarom hebben we besloten om helemaal met het verslaan van nieuws te stoppen en ons te focussen op waar we wel goed in zijn: kritische reviews, mooie achtergronden en toffe verslagen van bijvoorbeeld gamescom. Daar hebben we nu meer tijd voor en kunnen we al onze aandacht richten op het schrijven van de beste artikelen over alles wat met de geek life te maken heeft. 

Wat kun je de komende tijd van ons verwachten? Om te beginnen hebben we elke werkdag een nieuw artikel voor jullie. Dit kan een review zijn van een nieuwe game, een achtergrond of een rondje redactie waarin we onze inner nerd even loslaten. Daarnaast hebben we elke zaterdag de Pixel Papers, waarin we de mooiste, geeky artikelen uit de internationale pers voor je op een rij zetten. 

Verder hebben we nog allemaal andere mooie plannen voor het einde van het jaar, maar daarover later meer. Voor nu hopen we dat je ons blijft volgen en wensen we je heel veel leesplezier met onze artikelen!