Pixel Vault – een nieuwe generatie

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Pixel Vault – een nieuwe generatie

Toen we in 2011 aan Pixel Vault begonnen hadden we een duidelijk doel voor ogen: content schrijven voor de volwassen gamer. Het uiterlijk van de website was op dat moment dan ook niet onze grootste zorg. Maar na een jaar druk te hebben gewerkt aan onze content, begon er toch wat te knagen. Begin 2012 kwam er bij een vergadering dan ook de grote vraag: “Wordt het niet eens tijd voor een nieuwe website?” Na veel schetsen, probeersels, vallen en opstaan is het dan eindelijk zover: welkom bij Pixel Vault 2.0!

Nu horen we je denken: twee punt nul? Maar dit is toch al jullie derde website? Dat klopt helemaal, maar de site die je hiervoor hebt leren kennen was puur een noodoplossing. Toen onze originele site in 2013 werd gekaapt door hackers, moesten we snel een oplossing vinden om te zorgen dat we jullie, als lezers, van content konden blijven voorzien. Maar nu, na bijna elf maanden, werd het hoog tijd voor de volgende stap; voor een nieuwe generatie Pixel Vault. In de rest van dit artikel nemen we je mee op een kleine tour door de website.

IphoneToen we begonnen aan de ontwikkeling van de nieuwe site was het duidelijk: er moest meer nadruk komen op de unieke content van onze redacteuren. Reviews, previews, extensies en andere artikelen; ze werden op de oude site simpelweg niet goed uitgelicht. Daarom zul je nu, zoals je misschien wel hebt gemerkt toen je op de site binnenkwam, direct een gigantische slider in beeld krijgen met de laatste grote artikelen op onze website. Of het nu schokkend nieuws is of een interessant achtergrondartikel, hier zul je het zien verschijnen.

Scroll je wat naar beneden, net onder onze slider, dan kom je de laatste artikelen tegen uit onze verschillende categorieën: reviews, previews, hands-ons en extensies. Zo ben je in één oogopslag op de hoogte van wat we allemaal de afgelopen tijd hebben gepubliceerd. Naast dit handige overzicht vind je ook de GC Top 5, de vijf games die de afgelopen periode de hoogste cijfers hebben gekregen van ons team.

Benieuwd naar het laatste nieuws? Dan scroll je nog een slag verder en krijg je het oude vertrouwde nieuwsoverzicht met een nieuwe twist. Om ruimte te besparen hebben we de grote afbeeldingen boven de artikelen vervangen door kleinere vierkante afbeeldingen naast het artikel. Zo zie je makkelijk waar de artikelen over gaan en kun je verder klikken om de rest van het artikel te lezen.

“Een fijne leeservaring, of je nu op je desktop leest of op je mobiele device”

Artikelen op Pixel Vault zullen, net als de frontpage, in het nieuwe ontwerp een meer visueel ontwerp krijgen. Door onze content te combineren met uitgelichte stukken tekst en mooie afbeeldingen, proberen we de fijnste leeservaring te creëren voor iedereen, of je nu op je desktop leest of op je mobiele device. Overal ziet het nieuwe Pixel Vault er goed uit, zodat je ons overal kunt vinden en bereiken en ook altijd op de hoogte kan blijven.

Photo 30-04-14 21 11 09*Schrik* Maar wat is dat, een advertentie? Inderdaad, met de lancering van de nieuwe website willen we het hele niveau van de formule omhoog halen en dat betekent dat je vanaf nu ook advertenties tegen kunt gaan komen. Het geld groeit helaas nog steeds niet aan de bomen en nu met de lancering van de nieuwe generatie consoles de games ook weer duurder zijn geworden, hebben we besloten dat het tijd is om ook maar eens wat geld te gaan verdienen. Dit zal echter geen impact hebben op de rest van de content die je ziet op Pixel Vault. Sinds de dag dat we met Pixel Vault begonnen, zijn we onafhankelijk en worden onze content en redacteuren niet beïnvloed door betaalde content. Sterker nog, we zijn er allemaal streng op tegen. Onze content moet een eerlijk beeld genereren over games en de industrie en daar past omkoping zeker niet bij.

Nu we dan eindelijk live zijn met onze nieuwe website, gaan we natuurlijk niet stil zitten en niets doen. De komende maanden zullen we keihard doorwerken om de website nog verder te verbeteren, maar ook aan nieuwe manieren om onze content aan te bieden. Zo zijn we momenteel druk bezig aan onze eerste videoartikelen, zodat je niet meer hoeft te lezen en enkel kijken en luisteren al voldoende is. Liever maandelijks op de hoogte blijven van de belangrijkste artikelen en leukste achtergronden? Ook dat kan binnenkort met onze Pixel Vault nieuwsbrief, direct bezorgd in je inbox.

Dus kijk eens rond en vier met ons de start van een nieuwe generatie Pixel Vault!