Pixel Papers

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Pixel Papers

Week 36 loopt alweer op zijn einde, maar niet voordat we stilstaan bij de toffe artikelen die deze week verschenen. Deze week staat in het teken van interviews: meerdere ontwikkelaars zochten de pers op om hun verhaal te doen. Ook maken we kennis met een bijzonder talentvolle man en vertelt Lisa Henson over haar vader en de wereld van The Dark Crystal. Dit alles lees je in de Pixel Papers van zaterdag 7 september.

Het internet wordt volgeschreven met mooie artikelen over games, gear en culture. Het is eigenlijk niet meer bij te houden en daarom doen wij dat voor je! Elke zaterdag zetten wij de beste artikelen uit de internationale pers voor je op een rij. Dus zet een kopje koffie en ga er lekker voor zitten.

Our goal is to open our doors wide so that we can welcome people from diverse backgrounds to create games with us

Square Enix opende in april 2018 de deuren van de studio Luminous Productions. Het dochterbedrijf werkt aan verschillende titels onder leiding van Square Enix. Op de officiële website van de studio verschenen afgelopen week twee interviews. Het eerste interview geeft het woord aan de president van Square Enix Holdings, Yosuke Matsuda, terwijl het tweede interview is met Takeshi Aramaki, het hoofd van Luminous Productions. De heren bieden ons een blik op de achtergrond van de studio, de verwachtingen die er zijn, nieuwe initiatieven en de toekomstvisie van de studio verwoord door Aramaki. 

Luminous Productions: Square Enix president and studio head discuss mission to create new global AAA IP


In practice I essentially can’t tell the difference between yellow and green

Dat je ontzettend goed bent in maken van games en het op de wereld brengen van nieuwe kaarten voor Magic is één ding, maar dit allemaal doen terwijl je kleurenblind bent, is toch wel een ander verhaal. Dit is vooral opvallend omdat de dingen die de man in kwestie, Paul Scott Canavan, maakt, zelf wel vol met kleur zitten. Kotaku sprak uitgebreid met deze man en hij vertelt hoe hij dit nou allemaal voor elkaar krijgt.

How a colorblind artist makes magic cards and videogames


In March last year, Monster Hunter World reached an extraordinary milestone

Monster Hunter World doet het ontzettend goed en is de bestverkochte titel van Capcom. Dankzij de nieuwe uitbreiding Iceborne hebben spelers opnieuw de kans om de wereld van de game te verkennen. In  een interview met producer Ryozo Tsujimoto en directors Kaname Fujioka en Daisuke Ichihara gaan de heren dieper in op de game en wat ze allemaal nog in petto hebben.

Monster Hunter World devs talk Iceborne, record sales and next-gen games


I’ve done many things in my professional life, but this was the project that brought me the closest to him in many years.

Lisa Henson groeide al van jongs af aan op met fantasyfilm The Dark Crystal, die in het leven werd geroepen door haar vader, Jim Henson. In de jaren 90 overleed deze legendarische bedenker van The Muppets onverwachts en sindsdien is zijn dochter in zijn voetsporen getreden. Vele projecten later besloot ze toch terug te keren naar haar roots en begon het idee voor een serie van The Dark Crystal. In het interview vertelt ze wat dit allemaal met haar deed.

Jim Henson’s daughter on continuing her father’s legacy with ‘Dark Crystal’ prequel series: ‘This was the project that brought me closest to him’