Pixel Papers – Volgens Kojima leven we in een dystopie

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Pixel Papers – Volgens Kojima leven we in een dystopie

Afgelopen week was er heel veel Blizzard-nieuws, maar in deze Pixel Papers gaan we het even niet over de nieuwe Diablo en World of Warcraft-uitbreiding hebben. Wel komt het gehypte Death Stranding langs en blikken we vooruit naar de feestdagen met de ultieme verlanglijst voor elke geek.

Het internet wordt volgeschreven met mooie artikelen over games, gear en culture. Het is eigenlijk niet meer bij te houden en daarom doen wij dat voor je! Elke zaterdag zetten wij de beste artikelen uit de internationale pers voor je op een rij. Dus zet een kopje koffie en ga er lekker voor zitten.

 


 

Kopen, kopen, niet kijken

Xbox Elite Wireless Controller Series 2 
 Pixel Vault

De feestdagen komen er aan en elk jaar maakt The Verge een geweldige verlanglijst voor elke geek. De lijst heeft alles van games tot aan schoenen en vooral ook lekker veel gadgets. We gaan er dan ook niet te veel woorden aan vuil maken, kijk lekker zelf!
Lees: The Verge Holiday Gift Guide 2019

 


 

De profeet Kojima

Death Stranding 
 Pixel Vault

Hideo Kojima staat niet alleen bekend om zijn absurdistische games, maar ook om zijn ideeën en filosofische hersenspinsels over de maatschappij. Sommigen gaan zelfs zo ver om hem de titel profeet toe te dichten. Zo ver willen wij nog niet gaan, maar het valt niet te ontkennen dat zijn nieuwe game Death Stranding kritiek uit op de huidige maatschappij. Gene Park van The Washington Post sprak met Kojima over Death Stranding, maar vooral over de dystopie waar we volgens de Japanse spelmaker in leven.
Lees: We are living in Hideo Kojima’s dystopian nightmare. Can he save us?

 


 

Blizzard is nog niet uit de storm

Overwatch 
 Pixel Vault

 

In de aanloop naar Blizzcon 2019 werden er veel protesten van fans verwacht vanwege alle ophef die Blizzard veroorzaakte in de weken ervoor. Door alle grote game-aankondigingen sneeuwden de demonstraties op de conferentie enigszins onder, maar ze waren er wel degelijk. Rebecca April May sprak met een aantal van hen en vroeg ze wat ze vonden van het feit dat Blizzard-topman J. Allen Bracken zijn excuses heeft aangeboden.
Lees: ‘I care about Blizzard but the Hong Kong situation is dire’: the gaming convention rocked by protest