Pixel Papers: Pokémon, pestkoppen en dertig tot vijftig wilde zwijnen

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Pixel Papers: Pokémon, pestkoppen en dertig tot vijftig wilde zwijnen

Het was een bizarre week vol tragisch nieuws, met bovenaan een massale schietpartij in de VS, waarover vervolgens veel werd gediscussieerd. Dit resulteerde in een barrage aan memes en misschien wel de meest vreemde game van dit jaar. Als dertig tot vijftig feral hogs je niets zeggen, lees dan snel de Pixel Papers van zaterdag 10 augustus en je bent weer helemaal bij.

Het internet wordt volgeschreven met mooie artikelen over games, gear en culture. Het is eigenlijk niet meer bij te houden en daarom doen wij dat voor je! Elke zaterdag zetten wij de beste artikelen uit de internationale pers voor je op een rij. Dus zet een kopje koffie en ga er lekker voor zitten.

 


 

Game van het jaar: 30-50 Feral Hogs

Door de gebeurtenissen in de VS van afgelopen week laaide de discussie over het legaal mogen verkopen en bezitten van automatische wapens in het land weer op. Uiteraard werd ook het niet-bestaande verband tussen gaming en geweld weer in de ring gegooid, maar dat is niet wat heeft geleid tot een van de meest bizarre games van het jaar 2019. Dat kwam door een zekere William McNabb, hij deed ook zijn zegje en vond dat wapenbezit noodzakelijk was voor mensen in het buitengebied:

Legit question for rural Americans – How do I kill the 30-50 feral hogs that run into my yard within 3-5 mins while my small kids play? – William McNabb

Zijn bizarre argumentatie ging viraal en iemand maakte zelfs een game van zijn tweet. Dylan Matthews van Vox keek voorbij de game en de memes en onderzocht waarom McNabb zich zorgen maakt over het kunnen neerschieten van dertig tot vijftig wilde zwijnen. Een verrassend artikel, dat het lezen waard is als je je afgelopen week ook verbaasd hebt over de vele hogs-memes.

Lees: 30 to 50 feral hogs, explained

 


 

Het is geen fijne tijd om game-ontwikkelaar te zijn

Nadat indie-ontwikkelaar Glumberland aankondigde dat de game Ooblets op pc alleen via de Epic Games Store verkocht zou worden, kregen de twee ontwikkelaars van de studio een ongekende hoeveelheid bagger over zich heen. De meest lelijke kant van de gamingcommunity liet zich weer eens zien. Er verschenen meerdere stukken online over de botsing tussen de ontwikkelaar en de haatdragende “fans” van de game, maar wij raden aan om het betoog van de ontwikkelaar zelf eens te lezen. Hij schrijft over wat er gebeurde en wat het met een mens doet als je opeens de verkeerde kant van het internet over je heen krijgt.

Lees: Regarding what’s been happening

 


 

Een mooi gameverhaal

Gelukkig waren er niet alleen bizarre en nare verhalen deze week. Games zorgen wereldwijd nog steeds voor mooie dingen en een artikel op Kotaku van afgelopen week illustreert dat mooi. Het verhaal gaat over een man die de deur niet meer uitkwam en langzaam maar zeker weer blokjes omging om Pokémon te vangen. Een mooi verhaal om deze week mee af te sluiten.

Lees: Pokémon GO Saved My Life