Pixel Papers: De wereld is groter dan alleen Keulen

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Pixel Papers: De wereld is groter dan alleen Keulen

Het is je vast niet ontgaan dat afgelopen week gamescom in Keulen aan de gang was. Ontwikkelaars, journalisten en gamers verzamelden zich in Keulen voor de grootste gamebeurs van Europa. Daar zijn allemaal mooie hands-ons en previews uit gekomen die je natuurlijk allang gelezen hebt, maar er gebeurde nog meer deze week dat je niet gemist mag hebben.

Het internet wordt volgeschreven met mooie artikelen over games, gear en culture. Het is eigenlijk niet meer bij te houden en daarom doen wij dat voor je! Elke zaterdag zetten wij de beste artikelen uit de internationale pers voor je op een rij. Dus zet een kopje koffie en ga er lekker voor zitten.

 


 

Kristalhelder interview met een Pokémonrommaker

De aandacht van Pokémonfans wereldwijd is sinds Pokémon blauw en rood verschoven naar nieuwere games en inmiddels zijn de meeste ogen gericht op Pokémon Sword en Shield die later dit jaar uitkomen, mits men even opkijkt van Pokémon GO op de smartphone. Dat geldt niet voor iedereen, een toegewijde fan van Pokémon Crystal is al jaren bezig om zijn favoriete Pokémongame te verbeteren. De Crystal Clear-rom heeft volgens velen een mooie balans tussen nieuwe toevoegingen en het behouden van een originele Pokémonervaring. The Verge sprak met de maker over waarom hij zo verknocht is aan de tweede generatie Pokémongames en zijn project.

Lees: How an ambitious fan project reinvented a Pokémon classic

 


 

Waarom podcasts voorlopig niet meer weggaan

Of je nu naar podcasts luistert of niet, het is een cultuurfenomeen dat voorlopig niet meer weggaat. In dit achtergrondartikel van Variety is te lezen hoe groot deze industrie is in de Verenigde Staten. Hoewel deze cijfers natuurlijk niet representatief zijn voor Nederland, geeft het wel een inkijkje in deze nieuwe miljoenenindustrie. Conan O’Brien zit erin, maar die kun je ook gewoon negeren en lekker voor de grafiekjes het stuk doornemen.

Lees: How Conan O’Brien and Other Top Hosts Are Tapping Into the Podcast Revolution

 


 

Minecrafts comeback

Minecraft is om een voor mij nog onbekende reden bezig met een comeback, want opeens keren YouTubers en streamers massaal terug naar de game. In elk geval ben ik er blij mee. Ten eerste omdat Minecraft gewoon tof blijft en ten tweede omdat Rock Paper Shotgun iemand de blokkerige wildernis in heeft gestuurd om er een leuk belevingsverslag van te schrijven. Absoluut de moeite waard als je wat herinneringen op wilt halen zonder de acht jaar oude game zelf te hoeven opstarten.

Lees: Hounded Out: The adventures of a Minecraft hermit, part two

 


RPG’s zijn saai geworden

De conventies voor RPG’s moeten het raam uit! Tenminste, als het aan Alex Hern van The Guardian ligt. Hij schreef een opiniestuk over hoe innovatie in nieuwe games hele genres op hun kop kan zetten. Dat is bij RPG’s al een tijdje niet echt gebeurd volgens Hern en daarom pleit hij voor verandering. Of je het daar nu mee eens bent of niet: het is zeker de moeite waard om je eens te buigen over zijn betoog.

Lees: From Cyberpunk 2077 to The Outer Worlds: are role-playing games getting too predictable?