Pixel Papers – De eerste grote Google-game nog niet in zicht

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Pixel Papers – De eerste grote Google-game nog niet in zicht

De Pixel Papers zijn terug van weggeweest! We hebben afgelopen week weer de media bijgehouden om je de crème de la crème van internationale journalistiek voor te schotelen, met als belangrijkste criterium dat het natuurlijk relevant moet zijn voor #degeekleven. Deze week: Star Wars, Google Stadia en waarom kranten nauwelijks over games schrijven.

Het internet wordt volgeschreven met mooie artikelen over games, gear en culture. Het is eigenlijk niet meer bij te houden en daarom doen wij dat voor je! Elke zaterdag zetten wij de beste artikelen uit de internationale pers voor je op een rij. Dus zet een kopje koffie en ga er lekker voor zitten.

 


 

Google opent eerste eigen gamestudio

Google Stadia

Vanaf 19 november hoeven we geen console of pc meer te hebben om te kunnen gamen. Vanaf dat moment hebben we alleen nog maar een Google-account nodig. Althans, dat beweert de techgigant achter Stadia. Wij geloven niet dat dit zo’n vaart zal lopen, maar het streamen van games is wel een interessante technologie die we op de voet volgen. Iedereen die deze interesse deelt raden wij aan om dit interview met Jade Raymond te lezen. Zij is het hoofd van Google Stadia Games and Entertainment en sprak met Gamesindusty.biz over haar visie en ambities voor Google Stadia.

Lees: Google is making a “spectrum of bets” on Stadia content

 


 

Wie is Ben Swolo?

Lego Star Wars 
 Pixel Vault

Mocht je net als ik deze week de nieuwe Star Wars-trailer op repeat hebben gezet tijdens het kopen van bioscoopkaartjes voor Star Wars: The Rise of Skywalker, dan kun je het volgende artikel vast waarderen. Niet alleen komt er in december een einde aan het verhaal van Rey, maar ook dat van haar tegenspeler Kylo Ren. Hij wordt gespeeld door Adam Driver die is in korte tijd snel beroemd geworden. Dat komt niet alleen door zijn rol in Star Wars, veel regisseurs hebben interesse in hem. The New Yorker maakte een mooi profiel van de acteur.

Lees: Adam Driver, the Original Man

 


 

Waarom wordt er zo weinig over games geschreven in mainstream media?

Fortnite 
 Pixel Vault

De grote kranten en andere mainstream media hebben een moeizame relatie met games. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat je op dit moment op Pixel Vault bent en niet op de website van de NOS, die nog moeite hebben met uitleggen wat een Fortnite nu precies is. In een artikel van The Ringer beschrijft Ben Lindenbergh de moeizame relatie en probeert hij erachter te komen waar dit door komt.

Lees: The Mainstream Media Is Not Playing Games