Pixel Papers – DC Comics kan nog veel leren van The Joker

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Pixel Papers – DC Comics kan nog veel leren van The Joker

Deze week kijken we in de Pixel Papers naar de film van The Joker, staan we stil bij de computer die StarCraft 2-spelers kan verslaan en bij het herkennen van nepgames. We hebben weer drie mooie artikelen voor je klaarstaan op deze zaterdagochtend, dus ga er maar even goed voor zitten.

Het internet wordt volgeschreven met mooie artikelen over games, gear en culture. Het is eigenlijk niet meer bij te houden en daarom doen wij dat voor je! Elke zaterdag zetten wij de beste artikelen uit de internationale pers voor je op een rij.

 


 

The Joker als rolmodel

The Joker 
 Pixel Vault

De nieuwe Joker-film is overwegend goed ontvangen. Het is een film waar je of van houdt of die je helemaal niets vindt. Een middenweg lijkt er niet te zijn. Zo ook voor Daniel Joyaux van The Verge. Hij schreef namelijk een pleidooi waarom The Joker niet alleen geweldig is, maar waarom DC Comics een voorbeeld aan de film moet nemen. Een interessant en kritisch stuk over comics, dat absoluut de moeite waard is als je wel eens een comic in de handen hebt gehad.
Lees: What DC Comics needs to learn from Joker’s success

 


 

Hoe Google StarCraft 2-kampioenen versloeg

Legacy of the Void

De computer versloeg de mensheid jaren geleden al met schaken, maar nu moeten ook Starcraft-spelers eraan geloven. In een interview met Google sprak Matt Cox van Rock Paper Shotgun over hoe het bedrijf het voor elkaar heeft gekregen om AI StarCraft 2 te leren spelen. Het is een bijzonder inkijkje in de keuken van de techgigant.
Lees: I spoke to Google about their AI that can play at StarCraft 2 Grandmaster level

 


 

Fake games zijn fake

gvdm_pokemon-en-hun-alledaagse-dubbelgangers

Je koopt via marktplaats een originele Pokémon Blauw, maar bij levering blijkt het om een kopie te gaan. Hoewel de game prima speelt en haast niet van het echt te onderscheiden is, wringt dat toch. Bij Kotaku is het Chris Kohher waarschijnlijk net iets te vaak overkomen, want hij dook helemaal in het herkennen van fakes.
Lees: How to Spot Fake Classic Video Games