Pixel Papers #49: Een stormloop aan nieuwtjes

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Pixel Papers #49: Een stormloop aan nieuwtjes

Het was weer een bewogen week in gamesland met tal van gebeurtenissen. Niet alleen vonden op vrijdag de Game Awards 2018 plaats, maar we konden ook snoepen van enkele fijne aankondigingen rond Blade Runner, Crash Team Racing of de eerste trailer rond Avengers: Endgame. Wij verveelden ons dus geen moment. Omdat er de afgelopen week veel te beleven viel, hebben wij voor jullie alle belangrijkste feiten even op een rijtje gezet. Geniet van de Pixel Papers van week #49.

Blade Runner krijgt een eigen serie

Het Blade Runner-universum bevat ondertussen twee films. Binnenkort komt daar echter verandering in. De Alcon Television Group, Adult Swim en Crunchyroll werken momenteel aan een anime-serie rond deze franchise. Deze krijgt de naam Blade Runner – Black Lotus en het verhaal speelt zich af in het jaar 2032, oftewel tussen de twee films in. Veel details rond het verhaal zijn nog onbekend. Het enige dat we momenteel weten, is dat een aantal bekende personages uit de films aan bod komen.

De regie van het eerste seizoen is in handen van Shinji Aramaki en Kenji Kamiyama. Hen kennen we van de Ghost in the Shell-reboot. Shinichiro Watanabe (Blade Runner Black Out 2022) neemt de rol van creatief producent op zich. Daarbij zal animatiestudio en producent Sola Digital Arts zorgen voor de bewegende beelden.

Pixel Papers 
 Pixel Vault

Bethesda verbant Fallout 76-spelers na homofoob gedrag

Hoewel homo’s, lesbiënnes, biseksuelen en transgenders meer en meer aanvaard worden, zijn er nog steeds mensen die hier niet mee om kunnen. Dat homofobe gedrag vond onlangs ook plaats op de servers van Fallout 76. Daar complimenteerde het slachtoffer AJ de dader dat hij “schattige” kledij droeg. Dat compliment viel blijkbaar niet in goede aarde, want de dader verliet vervolgens deze server en keerde even later terug met een groep vrienden.

Vervolgens begonnen zij AJ te omringen en aan te vallen. Alsof dat nog niet genoeg was, begonnen ze ook te roepen: ”We are here to eliminate all gays”. Omdat dit gedrag niet door de beugel kan, nam het slachtoffer deze gebeurtenis deels op en tweette hij dit naar Bethesda. Het bedrijf sloot de groep onmiddellijk permanent uit. Jammer genoeg zijn de daders zich van geen kwaad bewust en vonden sommige de gebeurtenis zelfs grappig. De woordvoerder van de uitgever beloofde nadien dat we in de toekomst betere reporting en blocking tools krijgen.

Pixel Papers 
 Pixel Vault

ConcernedApe wordt uitgever van Stardew Valley

Het boerderij-simulatie rollenspel Stardew Valley is bijna twee jaar uit en verscheen op tal van platformen, waaronder op de pc, PS4, Vita, Xbox One en Switch. Deze titel werd ontwikkeld door ConcernedApe en uitgegeven door Chuckelfish. Hier komt binnenkort echter verandering in. Het eenmansteam achter de ontwikkelaar, oftewel Eric Barone, zal vanaf 14 december ook de uitgever worden. Dat voor pc, de consoles en de Vita.

Het is namelijk altijd een droom voor Barone geweest om deze game zelf uit te geven. Dankzij deze stap komt Barone een stap dichter bij zijn grote droom. De samenwerking tussen beide partijen stopt dankzij deze verandering echter niet. Integendeel, Chucklefish staat nog steeds in voor de uitgave van deze titel op de Switch, het multiplayer-gedeelte en binnenkort ook als uitgever voor een mobiele versie van deze game. Die laatste versie ligt binnenkort in de digitale winkelrekken.

Pixel Papers 
 Pixel Vault

Bethesda vervangt Fallout 76 draagtassen

Sinds de release van Fallout 76 kan Bethesda rekenen op heel wat kritiek van de fans. De titel is niet alleen saai, maar bevat ook redelijk wat bugs en glitches. Zo zitten gebruikers vaak vast in hun power armor of raken ze gewoonweg niet uit de godmode. Dat laatste wekte bij een speler erg veel frustraties op. Zeker als je weet dat de oplossing van Bethesda niets uithaalt. Tot overmaat van ramp ontstonden er ook wat problemen met de collector’s of power armor edition. In deze editie zat naast een replica van de helm van de powersuit ook een draagtas van canvas.

Toen fans de editie kregen, kwam er aan het licht dat die laatste niet van canvas, maar van het goedkopere nylon is gemaakt. Dit omdat tassen van canvas te duur zouden zijn. Om spelers te sussen wilde Bethesda elke eigenaar van deze editie met een zeer magere troost compenseren, wat uiteindelijk nog meer frustraties opleverde. Deze week kwam de uitgever met een betere oplossing. Ze zal alle huidige draagtassen vervangen door tassen van een beter materiaal.

Pixel Papers 
 Pixel Vault

Epic Games gaat de concurrentie aan met Steam

Epic Games, het bedrijf dat we allemaal kennen van Fortnite en de Unreal Engine, gaat binnenkort de concurrentie aan met Steam. Dit maakte Epic onlangs bekend via een persbericht. Het project kreeg de naam Epic Games Store en biedt net zoals Steam en Discord games voor pc en Mac aan. Met dit platform wil het bedrijf ontwikkelaars een steuntje in de rug geven. Wanneer zij een game te koop aanbieden op dit nieuwe platform en erin slagen om deze te verkopen, krijgen ze een groot deel van de winst. Zo’n 88% om precies te zijn.

Het bedrijf richt deze online winkel op met twee duidelijke doelen. De onderneming wil titels tegen democratische prijzen aanbieden en het wil spelers dichterbij ontwikkelaars brengen.

Pixel Papers 
 Pixel Vault

The Game Awards 2018

De Awards-show vond deze vrijdagochtend plaats in het hartje van de Amerikaanse stad der engelen oftewel Los Angeles in het Microsoft Theater (voorheen Nokia Theatre L.A. Live). Het evenement ging van start rond half drie en lokte het grote publiek naar deze zaal of naar de streamingdiensten. Het was de uitgelezen kans voor uitgevers en ontwikkelaars om te spuien met nieuwe aankondiging rond hun aankomende titel(s).

Aangezien de vingers van sommige redactieleden nog pijn doen van al dat nieuws typen,heb ik besloten om ook een beetje aandacht te besteden aan dit evenement in de Pixel Papers. Alle nieuwtjes rond deze toch wel grote gebeurtenis vinden jullie hier.

Pixel Papers 
 Pixel Vault

Dit is de eerste trailer van Avengers: Endgame

Iedereen instappen op de hypetrein. Avengers: Infinity War krijgt een vervolg. Deze nieuwe titel krijgt de naam Avengers: Endgame en verschijnt ergens in april. Om ons alvast een voorproefje te geven van deze film kregen we deze vrijdag de eerste trailer te zien.

In dit filmpje zien we Tony Stark rondzweven in de ruimte. De brandstof van zijn ruimteschip is op. Hierdoor heeft hij geen andere keuze dan te wachten tot hij het loodje legt of gered wordt. Om de tijd te verdrijven spreekt hij via de helm van het Iron Man-pak een boodschap in voor zijn grote liefde Pepper Potts.

Verder zien we ook nog Captain America, Black Widow en anderen Avengers duidelijk afzien van de gebeurtenissen in de vorige film. Net terwijl zij een nieuw plan beramen en het willen uitvoeren,belt het alter ego van Ant-Man, Scott Lang, letterlijk aan bij het Avengers hoofdkwartier. Wat nu?