Pixel Papers #48: De week van weer veel eindes en gelekte data

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Pixel Papers #48: De week van weer veel eindes en gelekte data

Het was wederom een week met genoeg nieuws om te bespreken. Er komt een Europese versie van TwitchCon volgend jaar, Square Enix en andere gamebedrijven liggen met hun loot boxes in de clinch met de gokwet, Red Dead Redemption 2 doet het juist goed, maar Fallout 76 krijgt een golf van kritiek en het afscheid van de bedenker van een jeugdheld.

De nieuwe editie van Pixel Papers van Pixel Vault is uit. Elke week vatten we het belangrijkste nieuws van de afgelopen week kort samen. Zo zorgen we ervoor dat jij in één oogopslag ziet wat er zich in de gamewereld afspeelt. Uiteraard kun je via de link in het artikel door naar uitgebreidere informatie. Op die manier blijf je altijd op de hoogte van het belangrijkste nieuws.

TwitchCon komt naar Europa met  evenement in Berlijn

De streamingwebsite Twitch heeft aangekondigd dat het een Europese versie van TwitchCon gaat houden. De tweede editie moet gaan plaatsvinden in Berlijn op 13 en 14 april volgend jaar. Dit gebeurt in de CityCube-evenementenhal in de Duitse hoofdstad. De Amerikaanse versie van TwitchCon in oktober zal ook gewoon blijven bestaan. Hiermee zet de streamingdienst dus in op twee evenementen per jaar. Hier wordt aangekondigd welke nieuwe functies beschikbaar zullen zijn op de website. Er worden onder andere ook eSports-toernooien en cosplay-evenementen gehouden.

Twitch 
 Pixel Vault

Square Enix haalt drie games van de Belgische markt

Maar liefst drie mobiele games zijn door Square Enix van de Belgische markt gehaald. Dit omdat de games in strijd zouden zijn met de gokwet die in België en Nederland geldt. Dat zou komen door de loot boxes die in de games te vinden zijn. De drie games in kwestie zijn Mobius Final Fantasy, Kingdom Hearts Union X en Dissidia Final Fantasy Opera Omnia. Square Enix is niet de enige die met de gokwet in botsing komt. Eerder heeft Valve de schatkistjes uit games gehaald en EA heeft aanpassingen gedaan aan de loot boxes in onder andere Fifa 19.

De commotie rond de loot boxes speelt al een langere tijd in België. De Flemish Gaming Association zegt echter niet veel van deze commotie te begrijpen. Spelers worden volgens de vereniging niet gedwongen om de speciale kisten te kopen. Dit doordat deze ook te verdienen zijn in het spel zelf met bepaalde handelingen. De FGA stelt echter wel voor om een soort van kinderslot te zetten op de betaalfunctie van games.

Square Enix 
 Pixel Vault

Red Dead Online bètadata gelekt

De release van Red Dead Redemption 2 is gepaard gegaan met veel enthousiasme. De vele fans hebben de game nu al de status van ‘game van het jaar’ gegeven. Dit kan alleen nog maar versterkt worden nu de data van de online modus gelekt is. Voor het nieuwe jaar moet het mogelijk zijn om elkaar online te beschieten. De diverse collector’s editions en pre-orders van Red Dead Redemption 2 hebben vanaf 27 november achtereenvolgens kennis kunnen maken met de bèta.

Red Dead Redemption 2 
 Pixel Vault

Bethesda reageert op negatieve reacties Fallout 76

Het is niet de droomstart waar Bethesda met Fallout 76 op gehoopt had. Sinds de release van de game zijn er veel negatieve reacties binnengekomen. Niet alleen over de game zelf, maar ook over het gebrek aan communicatie van het bedrijf. In een bericht op Reddit laat Bethesda weten bekend te zijn met het ongenoegen van de spelers. Daarin biedt het bedrijf ook zijn excuses aan en biedt het enige uitleg en informatie over wat er gaat komen. Zo zullen er in de eerste twee weken van december maar liefst twee patches komen. Dit moet voor een aantal aanpassingen in de game gaan zorgen. Bethesda hoopt hiermee de fans enigszins tevreden te stellen. Het bedrijf laat tevens weten in de toekomst beter te gaan communiceren over toekomstige plannen.

Bethesda E3 2018 
 Pixel Vault

Bedenker Spongebob overleden op 57-jarige leeftijd

De bedenker van Spongebob, Stephen Hillenburg, is op 57-jarige overleden aan de gevolgen van ALS. De spierziekte was in maart 2017 bij hem gediagnosticeerd. De animator heeft ons met de tv-serie Spongebob Squarepants met al zijn personages jaren weten te vermaken. De gele spons die in een ananas in de oceaan woont is voor velen een groot deel van hun jeugd geweest.

SpongeBob 
 Pixel Vault

Nintendo stopt met Creators Program

Het Creators Program van Nintendo gaat stopgezet worden. Dat heeft het Japanse bedrijf bekendgemaakt via zijn site. Vanaf het begin van het nieuwe jaar kunnen er geen video’s meer opgegeven worden. Eind mei moet de website van NCP helemaal uit de lucht gaan. Nintendo geeft aan wel een alternatief te bieden door de richtlijnen aan te gaan passen. Deze lijken nu al enorm veel overeenkomsten te hebben met Sony en Microsoft.

Nintendo’s Creators Program was bedoeld om YouTube-gebruikers de mogelijkheid te geven om filmpjes te maken met Nintendo-producten. Via deze weg konden de gebruikers op die manier een gedeelte van de advertentieopbrengsten ervan houden. Die gingen voorheen allemaal naar Nintendo vanwege auteursrechten. Het programma was echter niet door iedereen geliefd. Dat kwam omdat het nakijken van een filmpje al drie dagen duurden, iets waar ‘content creators’ geen tijd voor hadden. Tevens werd in 2017 al door Nintendo besloten om het livestreamen van zijn producten te verbieden.

Nintendo 
 Pixel Vault

Daredevil krijgt geen vierde seizoen op Netflix

De straten van Hell’s Kitchen op Netflix zullen het binnenkort zonder Daredevil moeten doen. Zowel Netflix als Marvel lieten weten dat er geen vierde seizoen komt van de blinde superheld. Het is niet de eerste serie van Marvel die geannuleerd wordt na enkele seizoenen. Zo zijn Iron Fist en Luke Cage al na twee seizoenen stopgezet. Netflix heeft aangegeven dat de bestaande seizoenen van Daredevil nog wel een tijd te zien zullen zijn.

Of Daredevil en andere stopgezette Marvel-series terugkomen op de eigen streamdienst van Disney is niet bekend. Eerder dit jaar liet het bedrijf dat Marvel bezit weten zelf met een streamingdienst genaamd Disney+ te komen. Voorlopig blijven de Marvel-series Jessica Jones en The Punisher nog wel op Netflix. Of die aan het einde van hun seizoen ook stopgezet gaan worden, is niet bekend.

Daredevil 
 Pixel Vault