Pixel Papers #47: Een week vol stopzettingen en hervattingen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Pixel Papers #47: Een week vol stopzettingen en hervattingen

Editie drie van Pixel Papers bevat ook weer genoeg belangrijk nieuws van de afgelopen week. Van een fenomenale crowdfunding voor Star Citizen tot aanpassingen aan Fallout 76. Daarnaast komt er ook een kindvriendelijke versie van Deadpool 2. Iets waarbij we ons afvragen of dat wel mogelijk is. En waarbij berichten zijn van een start aan games en een stop van een streaming-console. Allemaal te vinden en te lezen in de derde editie van Pixel Papers.

Elke dag proberen wij bij Pixel Vault nieuwe dingen te bedenken en oude dingen te verbeteren voor jullie, de lezers. Daarom komen we vanaf nu elke week met de Pixel Papers. Hierin worden de belangrijkste nieuwtjes van de afgelopen week nog eens kort samengevat. Ook staan er links in elke samenvatting om je door te verwijzen naar de nieuwtjes zelf. Uiteraard is daar wat uitgebreidere informatie te lezen. We hopen dat jullie dit een leuke toevoeging vinden op de site.

Fallout 76 krijgt een FOV-slider

In de eerste dagen na de release is er gemixt op Fallout 76 van Bethesda gereageerd. Spelers geven enkele punten aan die hen storen tijdens het gamen. Een daarvan is de ‘Field of View’ in de post-apocalyptische game. Die zou volgens de spelers namelijk te laag zijn, maar daar is verandering in gekomen. Bethesda kondigde aan een zogenoemde FOV-slider toe te voegen aan de game. De update die op 19 november plaatsvond heeft deze functie al op de pc-versie van Fallout 76 toegevoegd. De console-versies krijgen echter geen FOV-slider, maar waarom is niet bekend.

Pixel Papers #47: Een week vol stopzettingen en hervattingen

Crowdfunding Star Citizen haalt 200 miljoen dollar op

Er zijn inmiddels genoeg succesverhalen over crowdfund-acties te vinden op het internet. Maar de inzamelingsactie van Star Citizen-ontwikkelaar en -uitgever Cloud Imperium Games spant de kroon. Het bedrijf begon eind 2012 met een actie op Kickstarter die vrij snel al twee miljoen dollar ophaalde. Echter kon er daarna nog steeds gedoneerd worden, waardoor het bedrag op 42 miljoen dollar kwam te staan. Inmiddels staat de teller voor de crowdfund-actie boven de 200 miljoen dollar en blijft hij lopen.

Er zijn meerdere bekende games in het ruimte-genre die via Kickstarter geld ophaalden. Onder andere Elite Dangerous van Frontier Developments en FTL van Subset Games zijn zo gefinancierd.

Star Citizen 
 Pixel Vault

Deadpool 2 krijgt versie voor alle leeftijden

Afgelopen jaar was anti-held Deadpool met zijn tweede film te zien in de bioscopen. Ook deel 2 was net als het eerste deel een enorm succes. Het enige probleem was dat de film alleen geschikt was voor volwassenen. Dit natuurlijk vanwege de overmatige gewelddadige en bloederige scènes die in de film voorkomen. Daarom heeft 20th Century Fox besloten om een versie te maken die meer kindvriendelijk is. Met de naam Once Upon a Deadpool is de film ontdaan van scènes die ongeschikt zijn bevonden voor de jeugd. Vanaf 12 december zal de ‘kinderversie’ van Deadpool 2 voor twaalf dagen te zien zijn in Amerikaanse bioscopen. De film zal ook in Europa te zien zijn met naar verwachting 1 januari 2019 als releasedatum. Dit is echter nog niet bevestigd.

In eerste instantie was Ryan Reynolds niet te porren voor een kindvriendelijke versie van zijn rol als de anti-held Deadpool. Echter hebben ze hem zover gekregen door aan twee van zijn voorwaarden te voldoen. Een daarvan was dat Fred Savage mee moest doen aan de film. Die heeft op vrijwillige basis zijn medewerking verleend. De andere voorwaarde was dat een deel van de opbrengsten van de film naar Fudge Cancer ging. Dat is een goed doel dat zich inzet voor onderzoek naar kanker, maar ze bieden ook steun aan slachtoffers en hun naasten.

review deadpool 2

Ontwikkeling Telltale’s The Walking Dead hervat

Eerder meldde de gamestudio Telltale al dat het zijn deuren moest sluiten. Tot veel verdriet van de fans, want die zagen de laatste game in de The Walking Dead-serie niet afgemaakt worden. Gelukkig voor hen was daar Skybound Entertainment die aankondigde het project over te nemen. Het bedrijf had gemeld met de ex-werknemers van Telltale Games de game af te willen maken. Wanneer het dat ging doen was echter nog niet bekend. Maar inmiddels is Skybound Entertainment begonnen aan het project. De releasedatum is niet bekendgemaakt, maar het bedrijf zegt daar binnenkort meer over te kunnen melden.

In de afgelopen week waren de voorgaande episodes van de franchise uit de online stores gehaald. Dit leidde tot enige verbazing bij de fans. Waarom deze uit de digitale winkels zijn verwijderd, wordt ook binnenkort bekendgemaakt.

The Walking Dead: A Final Frontier 
 Pixel Vault

Verkoop Steam Link stopgezet

Valve heeft bekendgemaakt dat het stopt met de verkoop van de Steam Link. Het apparaat kon gebruikt worden om games van je pc naar je tv te streamen. Zo kon je ook van achter je tv genieten van de games in je Steam-bibliotheek. Valve heeft gezegd dat alle voorraden in Europa op zijn en dat er  in Amerika nog slechts enkele te verkrijgen zijn. Ondanks de extreme uitverkopen van het apparaat tot wel 98% korting liep de verkoop niet goed. Volgens het bedrijf lag dat aan de hardware van het thuisnetwerk van de koper en niet aan die van Steam Link. Hierdoor verliep het streamen niet altijd even goed. Dit tot ergernis van de kopers. Gebruikers van het apparaatje hebben geluk, want het zal in de toekomst nog steeds wel ondersteund worden.

Steam Link 
 Pixel Vault

Diablo 4 komt mogelijk pas na 2020

Niks is nog officieel bevestigd, maar Diablo 4 zou volgens interne bronnen in de maak zijn. Goed nieuws voor de fans die eerder deze maand nog teleurgesteld werden. Die teleurstelling kwam na de aankondiging van de mobiele game Diablo Immortal op Blizzcon. Blizzard heeft nog niet gereageerd op de mogelijke ontwikkeling van Diablo 4. Volgens de bronnen, die vanuit Blizzard zelf schijnen te komen, is men in 2016 van het project afgestapt. Dit zou komen door de moeizame vooruitgang. De bronnen melden ook dat Diablo 4 nog in de beginfase van de ontwikkeling zit. Hierdoor verwachten de bronnen dat de game pas ergens na 2020 klaar zal zijn.

Opvallend is ook dat er berichten zijn dat er een spin-off game komt van World of Warcraft. Het zou gaan om een Pokémon GO-achtige variant. Hoe dat precies in zijn werk gaat, is nog niet bekendgemaakt. Voor meer Blizzard-informatie over onder meer het Diablo 4-nieuws klik je hier.

Diablo III 
 Pixel Vault

Teaser trailer van live-actionfilm The Lion King

Walt Disney Studios heeft de trailer van de live-actionfilm van The Lion King gereleased. In de trailer is de welbekende scène uit de animatiefilm op Pride Rock te zien. Daarin wordt het pasgeboren welpje Simba aan het dierenrijk getoond. De beelden zijn weergaloos mooi en scheppen daarmee hoge verwachtingen voor de film. Tevens heeft de film een scala aan topnamen weten te strikken om de personages in te spreken. Van Danny Glover en Beyoncé tot Seth Rogen en zelfs James Earl Jones zullen te horen zijn. De regie van de film komt op naam van Jon Favreau te staan.

Favreau is al bekend met het maken van live-actionversies van Disney-films. Zo maakte hij in 2016 een live-actionverfilming van The Jungle Book. Die werd over het algemeen goed ontvangen door het publiek. Daarnaast zouden er geruchten rondgaan dat hij ook van het tweede deel van Jungle Book de regie op zich neemt. Jon Favreau staat ook enigszins bekend om zijn cameo’s in de films die hij regisseert. Of hij ook in The Lion King te horen zal zijn, is niet bekend.