Pixel Papers #46: Updates, releasedata en verdrietig nieuws

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Pixel Papers #46: Updates, releasedata en verdrietig nieuws

In alweer de tweede editie van Pixel Papers zijn er genoeg belangrijke nieuwtjes die de afgelopen week zijn geschreven. Met deze week heel veel bekendmakingen van releasedatums van games. Ook zien we de eerste beelden van de live-action film van Detective Pikachu. Maar het grootste en tevens meest trieste nieuws deze week is het overlijden van Stan Lee. De nieuwe superheldenfilms van Marvel zullen het binnenkort zonder zijn cameo’s moeten doen.

Elke dag proberen wij bij Pixel Vault nieuwe dingen te bedenken en oude dingen te verbeteren voor jullie, de lezers. Daarom komen we vanaf nu elke week met de Pixel Papers. Hierin worden de belangrijkste nieuwtjes van de afgelopen week nog eens kort samengevat. Ook staan er links in elke samenvatting om je door te verwijzen naar de nieuwtjes zelf. Uiteraard is daar wat uitgebreidere informatie te lezen. We hopen dat jullie dit een leuke toevoeging vinden op de site.

Aankomende Overwatch-update vereist herinstallatie

Blizzard heeft aangekondigd dat Overwatch weer een update krijgt. Nu is dat niet raar, aangezien de game dat wel vaker krijgt sinds zijn release. Maar deze is opmerkelijker dan de andere updates, want voor deze update moet de game opnieuw geïnstalleerd worden. Blizzard heeft gezegd goed te beseffen dat het voor de spelers niet ideaal is, maar dat het wel noodzakelijk is. De update zit namelijk zo dicht op de basis van de game dat er geen andere mogelijkheid is.

Blizzard heeft tijdens de Blizzcon van dit jaar ook aangekondigd dat er nieuwe personages naar de shooter-game komen. Hoe en of de rigoureuze update daar invloed op zal hebben, is nog niet bekend. Wanneer de update precies uitkomt, is ook nog niet bekendgemaakt.

Overwatch 
 Pixel Vault

Releasedatum Crackdown 3 en multiplayer onthuld

Eindelijk is het dan zover, Crackdown 3 heeft een releasedatum gekregen. Dat werd bekendgemaakt tijdens de X018 livestream. Ook werd bekend dat naast een nieuwe multiplayermodus ook Terry Crews aanwezig zal zijn in de game. Er was al aangekondigd dat de game ergens in februari 2019 moet uitkomen, maar nu zit er officieel een specifieke datum aan vast. Op 15 februari van volgend jaar is de game te spelen op Xbox One en op pc. Vanaf heden is de game te pre-orderen op de Xbox Marketplace.

Na een kleine negen jaar komt er dus eindelijk weer een Crackdown-game. De laatste kwam in juli 2010 uit en daardoor is Crackdown 3 een wel erg langverwachte game. Een verschil met de voorgaande games in de Crackdown-reeks is dat deze ook op pc uitgebracht zal worden. Voorheen waren de games uit deze reeks alleen te spelen op de Xbox 360.

Crackdown 3 
 Pixel Vault

Stan Lee overleden op 95-jarige leeftijd

Een van de grootste mannen achter de superhelden uit de stripboekenwereld, Stan Lee, is op 95-jarige leeftijd overleden. Hij overleed maandagochtend lokale tijd in een medisch centrum in Hollywood. De laatste tijd had de superheldenontwerper al meerdere keren problemen met zijn gezondheid. Zo was hij eerder dit jaar nog opgenomen vanwege een ernstige longontsteking. Daarnaast had Lee ook nog toenemende problemen met zijn zicht. De oorzaak van zijn overlijden is nog niet bekendgemaakt.

Stan Lee is natuurlijk naast het bedenken van superhelden zoals onder andere Spider-Man ook bekend om zijn cameo’s. In bijna elke Marvel-film of –serie is hij wel even te zien in een kleine rol met soms maar een paar regeltjes tekst. Of en bij hoeveel Marvel-films hij nog te zien zal zijn in zijn cameo-rol is niet bekend.

De paradox van het Marvel Cinematic Universe 
 Pixel Vault

Pokémon: Detective Pikachu trailer gereleased

De Detective Pikachu-trailer van Warner Bros. is uitgebracht. In de trailer zien we de welbekende gele electro-muis van Pokémon met een vacht en de stem van Ryan Reynolds. De film gaat over een jongen genaamd Tom Goodman die een zoektocht naar zijn vader begint. Daarbij ontmoet hij Pikachu met zijn detective-pet op, die zegt dat hij hem kan helpen. Samen met Lucy Stevens en haar Psyduck beginnen ze een avontuur. De rol van Tim Goodman wordt gespeeld door acteur Justice Smith. Hij was eerder al te zien in Jurassic World: Fallen Kingdom.

Voor de rol van Pikachu waren naast Reynolds nog andere namen genoemd. Zo zouden Dwayne Johnson (The Fast and the Furious-franchise) en Danny DeVito (It’s Always Sunny In Philadelphia) mogelijk de rol krijgen. Maar uiteindelijk is voor Ryan Reynolds gekozen voor zijn unieke kwaliteiten die ook terug te zien zijn in de Deadpool-films.

PUBG komt volgende maand naar PlayStation 4

De kogel is eindelijk door de kerk, want Sony heeft via Twitter bekendgemaakt dat PUBG uitkomt voor de PlayStation 4. Na een lange tijd van niet willen toegeven aan cross-platform, lijkt Sony nu toch overstag te gaan. De battle royale-game van Bluehole moet begin volgende maand op de PlayStation 4 verschijnen. Er kunnen drie verschillende versies van PlayerUnknown’s Battlegrounds aangeschaft worden via pre-order. Elke versie heeft zijn eigen inhoud, van de basisgame tot aan versies met zowel G-coins als flink wat BP. PUBG is al langere tijd te spelen op de pc en de Xbox One van Microsoft. Ook op de smartphones met Android en iOS is de game beschikbaar. Waarom Sony nu ineens wel overstag lijkt te gaan is nog niet bekend.

PUBG heeft enige tijd met wat problemen gekampt. Hierdoor is het spel een behoorlijk aantal spelers kwijtgeraakt aan andere battle royale games. De zogenaamde ‘Fix PUBG’-beweging heeft ervoor gezorgd dat Bluehole het spel onder handen heeft genomen. Dit heeft er enigszins voor gezorgd dat de game weer een betere reputatie lijkt te krijgen. Mogelijk heeft Sony hierop gewacht, voordat PUBG op 7 december voor de PlayStation 4 verschijnt.

PUBG 
 Pixel Vault

Harry Potter: Wizards Unite verschijnt in 2019

Na het succes van Pokémon Go zag Niantic in de toverwereld een nieuwe optie. Dit in de vorm van Harry Potter: Wizards Unite. De game voor op je smartphone is te interpreteren als een soort Harry Potter Go. Net zoals bij Pokémon Go zal de speler ook bij HP: WU daadwerkelijk de straat op moeten gaan. Er kunnen toverspreuken worden geleerd en men kan het opnemen tegen beesten uit de magische wereld. De game is aangekondigd om ergens  in 2019 te verschijnen.

De aankondiging van Harry Potter: Wizards Unite is niet heel toevallig te noemen, aangezien vanaf nu de film Fantastic Beasts 2: The Crimes of Grindelwald in de bioscoop te zien is. In die film zijn natuurlijk ook allerlei magische wezens te zien die mogelijk ook in de game kunnen voorkomen.

Harry Potter Wizards Unite 
 Pixel Vault

Sony komt niet naar de E3 2019

Sony heeft een schokkende onthulling gedaan door aan te kondigen niet naar de E3 van volgend jaar te komen. De Japanse multinational zal daardoor voor het eerst in 24 jaar niet aanwezig zijn op de grootste game-expo van de wereld. Normaal gesproken staat Sony met een grote presentatie vol aankondigingen op het evenement. Het bedrijf zegt een andere en eigen weg in te willen slaan en daar komt de E3 niet in voor. Tevens geeft Sony aan het komende jaar te willen proberen de community dichterbij te brengen. Hoe en wanneer het bedrijf dit wil gaan doen, is nog niet bekend.

Sony Interactive Entertainment