Piraten houden van Football Manager 2013

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Piraten houden van Football Manager 2013

De 2013 versie van Football Manager lijkt een hot item te zijn bij de mensen die games illegaal verkrijgen: de game is meer dan 10 miljoen keer gedownload. Een pikanter detail is dat de ontwikkelaar de IP’s heeft van alle boosdoeners.

Op de London Games Conference vertelde Miles Jacobson, de producent van de serie, dat de game in mei van 2013 al was gekraakt, maar dat de crack een onzichtbare functie droeg waarmee de ontwikkelaar de IP adressen kon achterhalen van iedereen die het illegaal downloadde. Wat volgde waren een aantal interessante feitjes.

Van de 10 miljoen downloads, vonden de meeste plaats vanuit China, met 3,2 miljoen downloads, gevolgd door landen zoals Portugal en Turkije. Opvallend is dat er één download was vanuit het Vaticaan. De Heer was blijkbaar niet duidelijk genoeg over stelen.

De ontwikkelaar: Sports Interactive, lijkt niet moeilijk te doen om de grote aantallen en vindt het belachelijk om te denken dat het aantal downloads gelijk staat aan misgelopen omzet. Uit cijfers blijkt dat maar 1,74% van de piraten de game daadwerkelijk hadden gekocht als de crack er niet was en dat maar 18% van de spelers die de game hebben gedownload het spel meer dan vijf keer hebben gestart.