Piranha Plant beschadigt savefiles in Super Smash Bros. Ultimate

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Piranha Plant beschadigt savefiles in Super Smash Bros. Ultimate

Een aantal spelers hebben opgemerkt dat de pas toegevoegde Piranha Plant hun savefile beschadigt. Piranha Plant is de eerste DLC-vechter die is toegevoegd sinds de release van de game. Spelers die tot eind januari de game hebben aangeschaft krijgen de vechter gratis erbij. 

Een aantal spelers heeft zich via Twitter uitgelaten over het nieuwe Piranha Plant-personage. De vechter zou er namelijk voor zorgen dat een savefile beschadigd kan raken. Deze beschadiging komt tot stand wanneer het personage gebruikt wordt in de All-Star-modus. Hoe de fout precies tot stand is gekomen is nog niet bekend.

Eerder had Nintendo al met eenzelfde soort probleem te maken. In de tijd dat Mewtwo in Super Smash Bros U. werd toegevoegd hadden spelers ook last van corrupte savefiles.

De Piranha Plant is tot en met 31 januari gratis beschikbaar, daarna wordt het een betaald DLC-personage. In december kondigde Nintendo nog een aantal nieuwe personages aan. Zo wordt Joker uit de Persona-franchise toegevoegd en zijn er geruchten dat Erdrick uit de Dragon Quest-franchise speelbaar wordt. Wanneer deze vechters officieel bekend worden gemaakt is nog niet bekend.