Pillars of Eternity II breekt records met crowdfunding

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Pillars of Eternity II breekt records met crowdfunding

Na het succes van Pillars of Eternity, begon Obsidian vorige maand met de crowdfunding voor Pillars of Eternity II: Deadfire op Fig. Het doel hiervan was om $1.1 miljoen te verzamelen, wat in één dag al binnen was. Dit betekende echter niet het einde van de actie: men kon nog een maand lang doneren. De crowdfunding heeft ondertussen de $4.4 miljoen gepasseerd.

Met $4.4 miljoen in donaties opgehaald is Pillars of Eternity II de succesvolste campagne op Fig, al bestaat de website nog maar sinds 2015. Volgens Obsidian is de game hiermee ook de beste crowdfunding-gefinancierde RPG ooit. Hoewel de campagne nu officieel voorbij is, kun je nog steeds geld doneren om extra content voor de game te ontsluiten.

Met elke mijlpaal die behaald werd, beloofde Obsidian namelijk om content aan de game toe te voegen. Hierdoor werden fans gestimuleerd om te blijven doneren. De game krijgt met het passeren van de $4.25 miljoen bijvoorbeeld een uniek zwaard met persoonlijkheid. Als de $4.5 miljoen behaald wordt, zul je in de game je scheepsbemanning kunnen inhuren en beheren.