Pikmin ontwerper werkt aan nieuwe IP Nintendo

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Pikmin ontwerper werkt aan nieuwe IP Nintendo

Uit een onverwachte hoek is een gerucht gekomen dat Nintendo bezig is met een nieuw IP. De ontwerper van de Pikmin serie zou aan het hoofd van het project staan.

Katsuhiro Harada, de grote man achter de Tekken serie kreeg via Twitter de vraag wat er gebeurd is met zijn oud collega Masamichi Abe.

“Hij zit bij Nintendo, momenteel in de Kyoto afdeling. Werkt aan een nieuwe Nintendo IP.”

Abe en Harada zijn oude bekenden, dus de kans bestaat dat ze nog steeds contact met elkaar hebben. Dit komt overeen met wat Shigeru Miyamoto heeft gezegd over dat Nintendo bezig is met nieuwe IP’s voor de Wii U. Het is echter onduidelijk wat de nieuwe IP kan zijn; Nintendo houdt de lippen stijf op elkaar.

Beide heren werkten aan de Tekken serie tot en met Tekken 2, wanneer Abe het bedrijf verliet om te gaan werken bij Nintendo. Sindsdien heeft hij gewerkt aan meerdere series zoals de Pikmin serie, Metroid Prime: Hunters en Mario & Donkey Kong. Of de statement van Harada serieus genomen moet worden is maar de vraag: hij heeft een verleden van grappen uithalen met zijn “rivaal” Yoshinori Ono van Capcom.