Pikmin 4 aangekondigd, nadert voltooiing

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Pikmin 4 aangekondigd, nadert voltooiing

Als donderslag bij heldere hemel komt het nieuws van Shigeru Miyamoto dat Pikmin 4 er niet alleen aankomt, maar op het moment van spreken al bijna voltooid is. Tot voor kort was de game niet eens aangekondigd.

In een interview met het blad Eurogamer heeft Shigeru Miyamoto toegegeven dat Nintendo al een tijdje bezig is met Pikmin 4. Maar niet alleen dat Pikmin eraan komt, maar dat we de game ook al snel kunnen verwachten omdat Pikmin 4 volgens Miyamoto al “zeer dichtbij voltooiing” is. Het interview is afgelegd in juli, maar werd nu pas gepubliceerd. Wat daar de reden voor is geweest is niet duidelijk, maar dat Nintendo hier niets van heeft laten weten is nog vreemder. Het team dat aan Pikmin 4 werkt heeft er inmiddels zo’n twee jaar aan kunnen werken, want Pikmin 3 stamt alweer uit 2013.

Veel fans waren teleurgesteld over wat Nintendo had laten zien op de afgelopen E3 en een aankondiging voor een nieuwe Pikmin had de wonden in ieder geval verzacht. Nintendo heeft inmiddels toegegeven dat het verhaal waar is en dat we inderdaad Pikmin 4 kunnen gaan verwachten. De vraag is nog alleen op welk platform we het vierde deel van de serie kunnen verwachten. Zowel Miyamoto als Nintendo gaven niet aan voor welk systeem Pikmin 4 zal verschijnen waardoor veel mensen speculeren dat het mogelijk een launchgame gaat worden voor Nintendo’s NX systeem.