Pick-up artist-game Super Seducer niet naar de PlayStation

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Pick-up artist-game Super Seducer niet naar de PlayStation

Super Seducer is een game die er op gericht is mannen te leren hoe ze vrouwen moeten versieren. De game zou op 6 maart verschijnen op Steam en de PlayStation Store, maar al voor de release ontstond er de nodige ophef rond de game. Dit heeft ervoor gezorgd dat de game toch niet op de PlayStation te spelen zal zijn.

Super Seducer is ontwikkeld door ‘pick-up artist’ Richard La Ruina. De game plaatst de speler in de huid van La Ruina zelf. Vervolgens krijg je verschillende scenario’s voorgeschoteld waarin vrouwen versierd moeten worden. Je krijg verschillende opties om dit aan te pakken. Afhankelijk van je aanpak krijg je advies van je dating coach, die ook vertolkt wordt door La Ruina. In de hoedanigheid van coach wordt hij echter vergezeld door twee halfnaakte vrouwen in een hotelkamer.

Al voordat de game verscheen, ontstond er al de nodige ophef over. Zo zou de game stalkergedrag normaliseren en een manier van versieren bevorderen die er vooral op gericht is te zorgen dat de versierde vrouw geen ontsnappingsmogelijkheden heeft. De ontstane ophef heeft ervoor gezorgd dat Sony de PlayStation-release van de game geblokkeerd heeft. De game is op de pc wel gewoon via Steam te verkrijgen.