Piano-album van Celeste verschijnt deze week

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Piano-album van Celeste verschijnt deze week

Muziek is toch wel een van de belangrijkste dingen van een game te noemen. Er kunnen ontzettend veel mooie dingen mee gedaan worden en Trevor Alan Gomes mocht dit doen voor de platformer Celeste. Het resultaat is Celeste Piano Collections, een piano-album dat deze week uitkomt.

Al vorig jaar werd bekendgemaakt door Gomes zelf dat hij aan het werk was met het album, maar tot nu moesten we nog maar afwachten wat het uiteindelijke resultaat zou worden. Middels Twitter werd bekendgemaakt dat het album af is en op 25 januari moet verschijnen. Ook kunnen we luisteren naar een voorproefje van het album.

De Celeste Piano Collections is onderdeel van Materia Collective’s Piano Collections, die artiesten aanzet om van gamemuziek pianomuziek te maken. Het resultaat is een aantal mooie albums, mits je daarvan houdt natuurlijk. Zo kregen Undertale en Stardew Valley al een soortgelijke behandeling.

Zit jij te wachten op pianoversies van de muziek van games of kan het jou allemaal gestolen worden? We horen het graag van je in de reacties.