Philips wint patentzaak van Nintendo

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Philips wint patentzaak van Nintendo

Philips heeft een in het Verenigd Koninkrijk aangespannen patentzaak gewonnen van Nintendo. Het Japanse gamebedrijf werd ervan beschuldigd dat ze door Philips gepatenteerde technologie hebben gebruikt in de Wii-consoles.

Philips zegt dat Nintendo  inbreuk heeft gemaakt op twee patenten op technologie die de bewegingen van gebruikers registreert en deze verwerkt in een game. Wat de omvang van de bijbehorende schadeclaim gaat worden is niet bekend. Een woordvoerder van Philips zei vrijdag: ”Wij geven geen financiële details.”

In totaal heeft Philips in 4 landen rechtszaken lopen tegen Nintendo, allemaal inzake inbreuk op patenten. Dit is de eerste zaak waar een uitspraak bij gedaan is. Er loopt nog een in 2012 gestarte procedure in Duitsland en een in 2013 begonnen zaak in Frankrijk en onlangs klaagde Philips Nintendo ook aan in de Verenigde Staten.

Philips heeft in de Verenigde Staten een zaak aangespannen bij een rechtbank in Wilmington, Delaware. De Nederlandse multinational eist daar een schadevergoeding en een verbod op de verkoop in de Verenigde Staten van producten van Nintendo waarin de techniek van Philips is gebruikt. Dit gaat onder andere over de nieuwste en originele versie van de Nintendo Wii.