Philips klaagt Nintendo aan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Philips klaagt Nintendo aan

Het ziet ernaar uit dat het Nederlandse Philips een aanklacht heeft ingediend tegen Nintendo. Het zou gaan om technologie waar Philips het patent op heeft maar geen geld over ontvangt.

Philips heeft een aanklacht ingediend over het patent waar ze over beschikken dat “een model maakt van een gebruiker in een virtuele omgeving door middel van een virtueel lichaam te animeren en de fysieke bewegingen van de gebruiker te registeren”. Het patent in kwestie is voor de “Virtual Body Control Device” en het “User Interface System Based on Pointing Device”. Philips claimt dat zij in december van 2011 Nintendo al hiervan op de hoogte heeft gebracht, maar dat Nintendo niks van zich heeft laten weten.

Dat Nintendo vaak aangeklaagd wordt is geen nieuws: ten tijde van de Wii waren er veel bedrijven die geld roken dankzij het grote succes van de console. Nintendo wist veel van de rechtszaken te winnen, al moest het vorig jaar nog flink buigen vanwege het “stelen” van de 3DS technologie van een oud-Sony medewerker.

Als Philips de rechtszaak wint, betekent het dat Nintendo een schadevergoeding zal moeten betalen, plus rente en royalty’s. Philips zou zelfs zo ver kunnen gaan om te eisen dat Nintendo moet stoppen met het maken en verkopen van de Wii U.