Phil Spencer: ‘VR is zeer interessant’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Phil Spencer: ‘VR is zeer interessant’

Nu dat Facebook en Sony zich wagen aan de virtual reality-race, vindt Phil Spencer van Microsoft dat Xbox niet achter kan blijven. Hij noemde het concept achter VR een “zeer interessant gebied”.

Dat Phil Spencer hiermee naar voren is gekomen is geen grote verrassing; onlangs is gebleken dat Microsoft $150 miljoen dollar uit heeft gegeven aan een patent voor een VR-headset. Facebook heeft een paar weken geleden de Oculus Rift gekocht en Sony heeft onlangs Project Morpheus voor de PlayStation 4 aangekondigd.

“Virtual reality is een zeer interessant iets, met name voor gamers. Hoewel het een jaar of twintig geleden leek alsof het bijna zo ver was, zijn we nu pas aan de drempel gekomen waar ontwikkelaars en gamers er echt aan deel kunnen nemen. Zoals ik al zei op het GDC; het team bij Microsoft is al een tijd bezig met de mogelijkheden van virtual reality. Hoewel we momenteel niks aan te kondigen hebben, is het duidelijk dat veel mensen ervoor warm lopen. Het heeft absoluut potentieel.”

Na de strijd tussen camera’s en gamen door middel van beweging, lijkt virtual reality (wederom) het volgende strijdvlak. Zo’n twintig jaar geleden was dat ook al het geval, al was de technologie verder verwijderd dan men dacht. Wie weet komt menig jongensdroom om een VR-Trooper te zijn toch nog uit.