Phil Spencer verwacht prijsverlaging van PS4

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Phil Spencer verwacht prijsverlaging van PS4

Xbox-baas Phil Spencer verwacht dat Sony binnenkort een prijsverlaging voor de PlayStation 4 aan zal kondigen. Volgens hem hanteert Sony al jarenlang dezelfde strategie en zal dit jaar niet anders zijn.

Een week geleden werd op de Tokyo Game Show aangekondigd dat de PlayStation 4 in Japan een prijsverlaging gaat krijgen. Die prijsverlaging zou voor de feestdagen in werking treden, waarmee Sony uiteraard hoopt meer exemplaren te verkopen. Tot dusver is die prijsverlaging alleen aangekondigd voor het land van de rijzende zon, maar Phil Spencer van Xbox denkt dat de rest van wereld niet lang achter zal blijven. Tegen IGN zei hij namelijk dat het historisch gezien perfect zou passen.

“Ik verwacht zonder twijfel dat de PlayStation 4 in prijs verlaagd zal worden. Als ik nadenk over het draaiboek wat Sony de afgelopen jaren heeft gehanteerd, zal de console een lagere prijs krijgen. We maken ons hier bij Xbox echter geen zorgen.”

Zou dat betekenen dat niet alleen de PlayStation 4 een prijsverlaging kan krijgen, maar ook de Xbox One om de strijd gelijk te maken? Of zou Phil Spencer verwijzen naar de line-up van games waar ze trots op zijn?

De aankondiging voor een prijsverlaging zou eigenlijk op geen beter moment kunnen plaatsvinden: over iets meer dan een maand is er in Parijs de Paris Game Week. Sony sloeg eventuele aankondigingen op de gamescom over om zich juist daar op te focussen. Als er een prijsverlaging komt, zal die hoogstwaarschijnlijk daar aangekondigd worden.