Phil Spencer nieuwe hoofd Xbox-divisie

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Phil Spencer nieuwe hoofd Xbox-divisie

Phil Spencer is vanaf vandaag het nieuwe hoofd van de Xbox-divisie. Dit meldt Microsoft vandaag in een persbericht. Tot op heden was hij hoofd van de game-divisie, maar vanaf vandaag dus verantwoordelijk voor het complete merk ‘Xbox’.

Naast de games gaat Spencer zich ook bezighouden met Xbox Live, Xbox Music en Xbox Video. “Het was een fantastisch jaar voor Xbox en ik ben vereerd om leiding te mogen geven aan dit team tijdens deze geweldige tijd voor Microsoft en de game-industrie”, meldt Spencer op Xbox Wire. Nieuwe CEO Satya Nadella maakte het bericht vandaag bekend via een interne email aan alle medewerkers van Microsoft.

De aanstelling van Spencer is het gevolg van een hevige herstructurering binnen Microsoft. Eerder verlieten Don Mattrick en Steve Ballmer het Amerikaanse bedrijf. Spencer zal nog altijd nauw samenwerken met Yusuf Mehdi (hoofd marketing en planning), George Peckham (hoofd van third-party relaties) en Mike Angiulo (hoofd hardware). Samen zullen ze zich concentreren op het verbreden van het merk Xbox resulterend in nieuwe content, maar ook uitbreiding ervan naar onder andere tablets en telefoons.