Phil Fish stapt opnieuw uit de gamesindustrie

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Phil Fish stapt opnieuw uit de gamesindustrie

Phil Fish is voor vele ondertussen wel een bekende naam geworden. De ontwikkelaar van onder andere Fez stopte vorig jaar na een nervous breakdown, maar keerde dit jaar toch weer terug in de industrie. Nu lijkt Fish er echter klaar mee te zijn: hij stapt opnieuw uit de industrie.

Net als vorige keer lijken uit de hand gelopen discussies ook nu weer de reden te zijn voor het vertrek van Fish uit de industrie. Na de uit de hand gelopen discussies zouden het Twitter-account en de website van Polytron zijn gehacked. Genoeg reden voor Fish om de hele boel op te doeken: “Ik wil graag aankondigen dat POLYTRON en de FEZ IP te koop zijn. Geen enkel redelijk bod zal worden afgewezen. Ik ben er klaar mee. Ik wil weg,” aldus Fish op Twitter.

Naast de aankondiging dat Fish nooit meer terug wil keren in de industrie, heeft hij nog wat ‘advies’ voor aanstaande ontwikkelaars: “Aan iedere ambitieuze, aanstaande ontwikkelaar: Doe het niet. Geef het op. Het is het niet waard. Niets is dit waard. Geef je dromen op. Het zijn namelijk nachtmerries.”

Zoals eerder aangegeven had Fish vorig jaar na een online controverse ook al aangegeven dat hij zou stoppen, waarmee ook de ontwikkeling van het vervolg van FEZ stil kwam te liggen. Deze ontwikkeling is nooit meer opgepakt en Polytron ging verder met het ondersteunen van kleine, onafhankelijke ontwikkelaars. Of Fish volgend jaar alsnog terugkeert is nog maar de vraag, maar het zou ons inmiddels niet meer verassen.