Phantom Doctrine krijgt nieuwe trailer en consolerelease

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Phantom Doctrine krijgt nieuwe trailer en consolerelease

Dat de Koude Oorlog behoorlijk wat actie kende weten we inmiddels door onderzoeken, geschiedenisboeken en series als The Americans. Het is dan ook een perfecte setting voor toffe spionagegames en bij CreativeForge Games denken ze daar net zo over. Nu heeft de studio meer bekendgemaakt over zijn game Phantom Doctrine.

In Phantom Doctrine is het de bedoeling dat je in het geheim allerlei spionage-operaties uitvoert door middel van strategische missies, waarin je zowel sneaky als guns blazing te werk kunt gaan. De gameplay die in de trailer wordt getoond doet erg denken aan Xcom, maar dan dus zonder aliens. De stijl doet dan ook meer denken aan de vroegere Silent Storm-games.

Je werkt in de schaduwen met een team van agenten dat je zelf kunt samenstellen en vormgeven, waardoor de game ook enige rpg-elementen lijkt te hebben. Tijdens de turnbased missies moet je met jouw organisatie voorkomen dat de Koude Oorlog daadwerkelijk losbarst. Naast een uitgebreide singleplayer campaign, krijgt de game ook een multiplayermodus waarin je het tegen een vriend of vijand kunt opnemen.

De release van Phantom Doctrine staat gepland voor deze zomer en CreativeForge Games maakte bekend dat de game naast een pc release ook wordt uitgebracht op Xbox One en PlayStation 4.